30/3/07

Divendres, 30 de març de 2007
RECOMPENSA A LA FEINA BEN FETA
De la mateixa manera que hem d’aprendre a castigar també cal aprendre a premiar.
Els vostres fills surten aquests dies amb els treballs que han fet, han treballat molt i de valent i és molt important que els hi valoreu l’esforç.
Des del meu privilegiat lloc, fent la sortida, observo un munt de reaccions: la mare que agafa l’àlbum de males maneres i el posa dins del cotxet del germà petit, l’altre que rondina perquè ara ha d’anar a comprar i l’àlbum li fa nosa, l’altre que sense mirar-lo diu què bonic, l’altre que l’agafa amb el mateix compte que el seu fill i li diu que cal anar ràpid a casa per mirar-lo, l’altre que s’exclama i es meravella del dibuix de la portada...
Mireu la cara dels vostres fills quan us donen la seva feina, plens d’orgull i amb molta il·lusió. La vostra reacció influirà molt a l’hora de treballar la resta del curs.
A tots ens agrada que se'ns valori la feina, se'ns feliciti i se'ns recompensi emocionalment.
Això de que “la seva obligació és fer-ho bé i treure bones notes” són romanços. L’obligació ha de ser motivació, orgull per la feina ben feta i un petó per l’esforç.
Seieu amb ells a mirar l’àlbum, que us expliquin anècdotes, rieu junts davant un dibuix no gaire ben fet i admireu el que ha quedat molt bé. Animeu a millorar la lletra, la presentació o les divisions... i sobretot, no el tireu a les escombraries, ni treieu el fastener, per aprofitar-lo pel proper àlbum del trimestre que ve.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

SI QUE ENS HA FET MOLTA IL.LUSIO A TOTS DE DEBÓ. HAN TREBALLAT MOLT I N'ESTEM TOTS MOLT ORGULLOSOS. PARES, AVIS, TIETS.. AQUEST CAP DE SETMANA NINGU ES "SALVARA" DE LA DEMOSTRACIO I INTERPRETACIÓ DE L'ALBUM I LES FITXES.
MOLT MOLT BONES MERESCUDES VACANCES!!! I BONA PASQUA !

Karmela ha dit...

Nosaltres varem haver de parar al costat de l'escola per mirar-lo. Estava molt contenta del que havien fet tot el trimestre. i jo doncs, també molt contenta de veure que s'ho ha passat tan bé aprenent tantes coses. Gràcies

Anònim ha dit...

La veritat és que la cara de satisfacció dels nostres fills, no l'hauriem d'oblidar mai;de la mateixa manera que ells haurien de recordar la nostra alegria al veure tot el seu esforç plasmat en els àlbum s que amb tanta il.lusió han estat preparant durant tota la setmana.
Finalment, desitjar-vos a mestres,monitors,secretari i direcció(senyoreta Elena inclosa)molt bones vacances!!laia

Francesc Puigcarbó ha dit...

aixó de mirar els albums es com les fotografies de vacances o del viatge de noces d'uns amics.A més a més, si són petits, pateixes perquè has d'endevinar algun dibui x que carall és, i com diguis que t'agrada l'album - que es el que dius -l'hasa de mirar i remirar una munió de vegades.Es part de la feina de pare.

Anònim ha dit...

Jo tinc a la meva filla malalta, però avui m´ha donal l´album la Srta. Elena. La cara que ha posat quant ha vist l´album...aixó no es paga amb diners!. Ja l´ha vist la iaia, el papa, la mama, la perruquera...bueno tothom!. Ah! i avans de sopar ha hagut de fer les fitxes que posava "absent". Vamos, que ni els Reis mags....
Bona Pasqua. Eva

nimue ha dit...

que bonic! :)
els meus alumnes són els teus dins d'uns quants anys, en plena adolescència. De vegades pense que si s'hagueren valorat els seus albums com es mereixien quan eren més petits ara no estarien com estan la major part del temps. A pesar de tot, no me'ls canviaria per res. b7s!