21/3/07


Dimecres, 21 de març de 2007
FLÚOR
L’educació per la salut és, entre altres, un eix transversal que treballem a l’escola.
Hem repartit als nens i a les nenes de 2n fins a 4r (la setmana que ve ho donarem a 1r) unes bosses amb un raspall de dents, pasta dentífrica i 20 dosis individuals de solució fluorada, a fi de crear aquest hàbit diàriament a casa.
Adquirir hàbits higiènics dentals i alimentaris és molt important per a la bona salut de tots, cal que comencem amb els més petits.
Amb el temps hem aconseguit que la majoria portin un bon entrepà per esmorzar, en lloc de dolços saturats, però en canvi han proliferat els sucs envasats rics en sucre i causants també de càries.
Un altre èxit aconseguit, per a la majoria, (sempre hi ha el que no s’assabenta o no vol assabentar-se de les normes) és trencar amb el mal costum de fer partícips als amics, el dia de l’aniversari, amb bosses gegants de llaminadures. L’alternativa és molt variada ja que poden portar, per donar als companys, un llapis, una llibreta, un petit joc, fruits secs, un clauer... moltes vegades ens heu sorprès amb idees molt originals, com la setmana passada que un nen va portar la recepta per fer galetes i motlles per poder fer-les (ho podeu veure a la foto) i ho va repartir a tots els seus amics de la classe.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla molt bona idea, pero jo vui a la mami que sap fer les galetes, perque segur, que jo las fare fatal...
I a mes fa una fondue de xocolata amb fruites per llepar-se els dits.
Petons, i Montserrat endavant que veig que tens molta gent que et segueix, perque el dia del Pare et vas sortit...jajaja.
Cris

Anònim ha dit...

Molt d'acord amb el comentari d'avui. Podrieu compartir la recepta de les galetes? La cuina forma part de l'estona que comparteixo amb el meu fill, li agrada ajudar (dintre dels seus limits i les normes establertes) i qui sap potser en un futur tinc un Arguiñano a casa (jeje)

Anònim ha dit...

La meva filla , de gairebé 7 anys, diu que vol ser cuinera. Ho diu des de molt petita. Així que, si compartiu aquesta recepta, la farem totes juntes i estarà encantada !! És molt bona idea aquesta de la Lourdes. Potser jo tindré una Carme Ruscalleda, jajaja.

Anònim ha dit...

Va apunteu
Per fer la massa:
500g de farina
250g de sucre
200g de mantega (desfeta)
1 cullerada de canyella en pols
4 rovells d'ou
la pell d'una llimona rallada
la pell d'una taronja o mandarina rallada.
Es fa la massa, barrejant bé els components,si us queda massa espès o costa barrejar poseu-hi un rovell més i una mica més de mantega desfeta.
Un cop feta la "bola" s'embolica amb un drap de cuina i es deix en repòs unes 2 hores a la nevera (nosaltres mai arrivem a l'hora i 1/2 ja que el nen no aguanta). Un cop la massa reposada s'estira amb un corró o amb les mans, deixant un gruix de 1/2cm + o -. Amb els motlles es fan les formes, es posen a la safata per anar al forn ( que l'haureu precalentat a 160º) i les poseu a coure de 10 a 15 minuts, les treieu, les deixeu refredar i si voleu podeu posar-los-hi per sobre sucre de llustre (glas).
Un berenar de dissabte genial !!!!

Anònim ha dit...

Moltíssimes gracies per la recepta. Soc força dolentota per fer postres, així que ja us explicaré els resultats!!Sílvia