27/11/08

Dijous, 27 de novembre de 2008
TALLER SOBRE HÀBITS D'ALIMENTACIÓ
Avui hem fet un taller sobre hàbits alimentaris amb els nens i les nenes de P5, 1r i 2n.
Ha estat molt interessant ja que els hi ha explicat la piràmide dels aliments, el que cal menjar de cada grup cada dia i el que hem de deixar per dies especials.
Cal que es prengui consciència de que l’esmorzar és l’àpat més important del dia, que hem de menjar fruites i verdures i que hem d’incorporar a la nostra dieta aliments molt variats.
A l’escola hem aconseguit que la immensa majoria dels nens portin entrepà per esmorzar, amb embotits variats i formatge. Són molt pocs els que porten galetes i poquíssims els que porten bolleria. Tot un èxit.
El taller ha consistit en una explicació i en uns jocs. Al final també els han fet participar a tots ells per saber quins eren els seus hàbits, que menjaven i quines coses els hi agradaven més.
Ens hem adonat que molts porten una dieta equilibrada i els agraden moltes coses. Els nens que mengen més variat, salvant excepcions, són els que es queden a dinar a l’escola.
Malgrat tot sempre et trobes en casos sorprenents quan sents que hi ha nens que no han menjat mai cap llegum, que només han provat tres o quatre tipus diferents de fruites i que no saben dir-te cap verdura que tinguin incorporada a la seva dieta.
De ben segur que ara el veieu forts i sans, però no portar una bona dieta variada i equilibrada, té conseqüències a la llarga. Problemes d’ossos, de concentració i de memòria, de visió, cansament... tot això els hi acaba sortint.
.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ramonet l'Egipci ha estat tot un èxit. Mama, embotit a l'entrepà només 2 cops a la setmana!! Ens ho ha dit la Jana i es el que hem de fer!. Un cop més queda patent que a primario no s'aprenen només "mates", sino hàbits que han de conviure amb ells tota la vida.
Gràcias a tú i a la Jana.

Anònim ha dit...

La mousse només per dies especials!! aquest ha estat el retret de l'Ernest a son germà (que no pot mastegar) quan l'ha vist agafar una cosa tova de la nevera. Alguna cosa queda!! Ell però no ha volgut fruita.. -jo també puc tenir un dia especial i agafar mousse?
La teoria la té ben clara, altre cosa serà la pràctica.
Judit

Anònim ha dit...

A vegades penso en el que exigim als nens... que dibuixin i ho facin bé, que es mengin el menjar que ni tan sols ens agrada a nosaltres. Esta be menjar variat pero de TOT? No cal ser tant radicals. Joana

Anònim ha dit...

Està molt bé ensenyar aquests hàbits, a veure si els acostumem a menjar sa. Hi ha una generació d'abans que menja força malament

Anònim ha dit...

UNA DE LES MILLORS DECISIONS QUE HE FET HA ESTAT QUE EL MEU FILL ES QUEDES A DINAR. ARA MENJA DE TOT.

Anònim ha dit...

La Neus, mama avuí ha vingut una senyora que es diu Jana, i ens ha dit que s'han de menjar moltes verdures i molta fruita, d'aquesta maneta tindrem els ossos molt forts. Jo la miro al-lucinada, no se perque pero suposo que estareu d'acord amb mi, pero jo hi ha dies que em tinc que barajar perque menji algunes coses que no li agradan, i llavors quan li diu una senyora o senyor que gairabé no coneixant llavors el creuen més.Potser es veritat allò que es diu que la confiança fa fàstic. La meva contesta va ser (perque ella amb la verdura i la fruita no te gaires problemes) i no t'ha dit que també has de menjar pernil i formatge que serveixan per creixer més ràpid i millor, llavors com no li interasava em contesta que no.
Trobo interesant aquesta mena de pràctiques, a la vida no es tot estudiar.
Bon cap de setmana. Francesca