17/10/07

Dimecres, 17 d'octubre de 2007
ELS MÉS GRANS
L’equip del Cicle Superior, especialment la Tutora de 5è., se’m queixava avui de que al Blog només parlo dels petits.
Ràpidament he sortit en defensa pròpia tot dient que els grans no tenen sortides tan divertides com els petits, no tenen mascotes a la classe, no comencen la gran fita d’aprendre a llegir i que constantment hem d’estar controlant deures, fent controls, posant notes a l’agenda i mantenir l’ordre.
Us podeu imaginar que ella ha sortit en defensa dels seus alumnes tot dient que calia parlar de que treballen molt, s’esforcen en buscar informació, fan debats sobre la Fira de Frankfurt i altres temes d’actualitat i tenen idees pròpies que poc a poc aprenen a expressar. Han après a buscar un punt en el atles donant les coordenades, ja no treballen amb fulls sinó amb llibretes i això necessita organització, estan aprenent a fer esquemes i estudiar utilitzant-los...
Total que m’ha convençut, per tant el post d’avui el dediquem a tots els nens i les nenes de 5è. i 6è. de la nostra escola i els felicitem (gairebé a tots) pel seu esforç i el seu treball.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic d`acord amb la Tutora de cinquè. Com a mare dels ja no tan petits trobava a faltar un post com aquest. Gracies. MS

Unknown ha dit...

Aquests petits homenets i donetes de 5è estan, crec jo, pel que veig en el meu fill, en un moment de canvi de xip, d'asumir una actitut més activa i menys pasiva en la seva educació. Aprenent a estudiar, a resumir i esquematitzar. Un moment important crec jo.

Anònim ha dit...

Té raó la Srta. Dolors, a mida que es van fent grans sembla que la feina que fan sigui més rutinaria i no hi ha les novetats de quan són petits que aprenen coses noves constantment.
Però en contra d'aixó crec que la feina d'aquests nens i nenes és molt important, a part del que puguin aprendre a nivell d'estudi, que és molt, jo veig en la meva filla com evoluciona com a persona, adquirint una serie d'hàbits bàsics per quan sigui gran, com el sentit de la responsabilitat, la puntualitat, el respecte cap els seus companys.... Hàbits que treballem a casa però que queden arrelats en ella gràcies a la feina de les seves tutores.
Per tant, felicitats als nens de 5è i 6è i per suposat, felicitats a les seves tutores.
Cristina

Anònim ha dit...

Des de la perspectiva de cinquè he pogut comprovar l'evolució d'aquells petits alumnes que vaig tenir a P5. El seu esforç diari, com encara s'il·lusionen amb els nous aprenentatges, com van relacionant cada cop més amb el que els envolta, les seves aportacions, les seves opinions (cal escoltar-los)... penso que mereixia un reconeixement; i el post d'ahir ha estat per ells important , i també pels de 6è. Ànims i endavant amb l'esforç, val la pena.

M.Dolors (tutora de cinquè)

Anònim ha dit...

Tenen raó pobrets. Els "grans" també es mereixen un reconeixement; crec que encara que no tenen sortides tant gracioses, estan en un moment en que van consolidant els seus hàbits, responsabilitats i comportament que des de ben petits els heu anat transmetent.

Anònim ha dit...

Encara que no tinc cap fill ni a 5è ni a 6è i que m´encanta llegir les coses relacionades amb els meus fills( sobretot amb el petit m´ajuda molt), saber coses dels grans també és molt interessant, a més a més un dia no molt llunyà els meus també seràn d´aquets grans i segur seguirem enganxats al blog esperant algun que altra post en que siguin els "protas".

Anònim ha dit...

hola, jo crec que te rao perque nomes surten els petits y senyoreta montserrat has sigut molt amable gracies

de la marta berriuso

Anònim ha dit...

hola, no em coneixeu pero soc una amiga de la yasmine i m'ha dit que la seva escola de primaria tenia una pagina web, enseguida la volia veure perque sempre està parlant dels seus amics d'alla y de les bones professores i de mes...la pag web es molt interessant es una llastima que totes les escoles no tinguin aquest sistema de transmetre als pares tot el que es fa. estic contenta de que ella hagui estudiat aqui el començament de la seva vida com estudiant per que es molt llesta
encatada de coneixe aquest blog
marta

Anònim ha dit...

Hola, tinc un problema de cal.ligrafía...
Ahir va ser la reunió de primer, i vaig voler apuntar-me l'horari en un paperet,però amb les presses no sé que he posat en la casella de divendres a segona hora; ja que la senyoreta va dir que es conctava sovint li agrairía que m'ho aclaris, si no pot ser, ho preguntaré a la porta.
Aprofito per dir que m'he quedat convençuda, i tranquil.la; és molt important per les mames i els papes conèixer la mestra.

Laia

manuela ha dit...

Hola!, felicitats pel bloc i pel primer aniversari, el segueixo tot sovint, però encara no havia escrit res.

Dolors (crec que ets la tutora de cinquè), perquè no t'animes a obrir el teu propi bloc amb els teus alumnes?? és fàcil! ànims

Salutacions

Manuela

Anònim ha dit...

hola soc el cristian i el ivan et volem dir que l excursió va ser molt acertada,les dos.
Ens agradaria fer una altre excurio o visita a un lloc com aquestes dos sortida