9/2/11

Dimecres, 9 de febrer de 2011
EXÀMENS AL SETEMBRE
La Consellera Rigau té intenció de introduir de nou l’examen de recuperació del setembre.
El reforç a l’estiu, diu, és un element clau contra el fracàs escolar.
Jo penso que més aviat és un pedaç. Recuperar uns quants nens en aquesta segona oportunitat incrementarà l’estadística d’aprovats però el que realment interessa és saber si aquests nens superen així els coneixements que cal tenir i fa canviar els hàbits escolars.
Si no s’estudia durant el curs difícilment es farà a l’estiu quan tothom està més relaxat, la gent fa vacances i les rutines familiars canvien.
Tothom necessita vacances i recuperar energies. Els nens i nenes amb dificultats d’aprenentatge i que s’hagin d’examinar al setembre no pararan mai. Aniran els 12 mesos de l’any amb els llibres a sobre, amb un munt de deures i avorrint l’estudi a tothora.
Tindran ànims d’estudiar si no ho han fet quan les classes seguien el seu curs normal?
Si amb el mestre davant no han aprovat els exàmens, sols a casa, entendran els conceptes?
Caldrà que les famílies paguin professors particulars?
Fent una altra lectura me n’adono que potser recordar als estudiants que si no aproven no tindran vacances i es passaran l’estiu amb llibres de text i deures farà que alguns reaccionin i treballin.
També és possible que els pares pateixin davant la possibilitat de quedar-se ells sense vacances i d’aquesta manera s’impliquin més amb els resultats acadèmics durant el curs.
Sigui com sigui no ho veig clar i caldrà veure, el curs vinent, que passa. De tota manera a la nostra escola no ens toca d’aprop, perquè aquesta reforma no inclou als nens de Primària.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

La meva familia, passaven i passem els estius a Castelldefels. Doncs bé,el no ser una bona estudiant durant el curs, em tocava a l'estiu anar a una acadèmia a fer repàs o venia un profe a casa a ajudar-me. Molts cops he pensat que si aprobava sempre al setembre perque no ho feia durant el curs. Com a tots,em feia pànic repetir i no anar a classe amb els meus companys. A l'estiu feia el que no havia fet durant el curs: estudiar.
Marta Sanromà.

Anònim ha dit...

Com diu la meva mare: Lydia, posat les piles, encara que ja les tinc posades però encara falta una mica més. La senyoreta ens ha dit que li agradava molt aquesta nova llei i a la meva mare tambe li agrada força perque diu que no baixi la guardia.
Lydia López, cinquè

Noemi Massague ha dit...

Tenir més oportuntats no està de més, potser en alguns casos aquest temps afegit ajuda una mica. Però les vacances són necessàries per desconectar de tot. Crec que, encara que s'hagi d'estudiar per setembre, en dos mesos de vacances escolars s'ha de trobar temps per tot i algunes setmanes han de ser VACANCES.

Anònim ha dit...

i per tant aixo vol dir que reintroduir els exàmenes de setembre portara a una nova modificació del calendari escolar? retrassaran una altra vegada l'inici del curs pels alumnes de la ESO i el batxillerat?????
APM

Anònim ha dit...

Doncs jo hi estic d'acord.
Sense exàmens al setembre, l'estiu és estiu, i per tant, tant qui hagi aprovat com qui no, estarà de vacances. Ara, si no has aprovat al juny tens l'oportunitat de fer-ho al setembre, i per tant el teu estiu no serà 100% vacances. L'estiu serà més com un purgatori, en el qual rentar les penes per no haver-te esforçat prou durant el curs; i així, qui hagi aprovat té premi (tot vacances)i qui no, penitència (part de feina, part d'estudi).
I si això només afecta a partir de Secundària, amb més raó.

Lluís R.

Anònim ha dit...

Jo em vaig treure el títol gracies als examens de setembre. Quan has de compaginar estudis i feina i no pots assistir a totes les classes, et permet deixar-te asignatures pel setembre i no anar-hi tant agoviada durant el curs.
EVA

Anònim ha dit...

Considero que tres mesos de vacançes son massa, per aixó en els meus fills, tant per vacances d'estiu com de Nadal sempre els hi faig fer alguns que altres deures, per així no perdre la dinàmica, ara bé, quan a l'estiu fem vacançes tots quatre, sincerament no m'agradaria haber de pasar-les a casa perque un d'ells no s'esforçat prou durant al curs. Aquí podriem utilitzar el dit que diu,"más vale prevenir que curar", més val esforçar-se durant el curs i poder gaudir tota la familia d'unes merescudes vacançes. Jo sé el que és haver d'estudiar al mes d'agost per treurem la licenciatura, ja que al treballar i estudiar al mateix temps feia que em tingués que deixar alguna asignatura per setembre, i sincerament no és plat de bon gust, pero una cosa es per necessitat i un altra és perqué no has volgut treballar quan et tocaba, així que aquells que durant al curs no han volgut treballar donçs apa a estudiar amb la calor. Ens toca a tots decidir el que farem, tant a a alumnes com als seus pares.
Francesca

Anònim ha dit...

No parlavem fa poc de que guanyar només es pot aconseguir amb esforç... Doncs cal esforçar-se durant el curs per guanyar-se unes merescudes vacances, crec que val la pena.

Berenguer ha dit...

Ja em perdonareu, però això dels examens de setembre ho trobo una tocada de nassos, i una pèssima idea.

Molt spanish. "Quedem a les dues, però ja s'entén que esperarem els 15 minuts de cortesia...". Doncs no, nens i nenes: els terminis són els terminis. Qui no s'ha guanyat el dret a passar de curs en 9 mesos, no se l'ha guanyat, i prou.

He dicho :-)

Anònim ha dit...

Sincerament, aquest i molts temes de l´educació hem comencen a sobrepassar, si posem els examens al Septembre, si no,...si hi ha Setmana Blanca, si no,....si ara el diem Departament d´Educació, si ara d´Ensenyament,...si ara possem que evoluciona favorablement o possem un excel.lent,....que pretenen? tenir-nos entretinguts amb això?...No ho sento dir a polítics, però sí llegeixò llibres de persones amb molta molta cultura, i moltes vivències i experiències, i tots i cadascun d´ells remarquen l´importància de l´EDUCACIÓ, crec que aquesta paraula abarca coses molt més importants que les que es tracten als despatxos, i demostren que o bé són uns incompetents, o el que sèria pitjor, uns irresponsables. Olga.

Patrícia Borràs ha dit...

Una cosa és treballar i no arribar i l´altre molt diferent és no treballar quan toca xq no es vol...
Sincerament, potser a alguns els hi vagi bé un reforç a l´estiu, però si no vols, no vols s´hi possi tothom com si possi, i això crea molt conflictes, xq tothom passa l´estiu malament i tornes a començar sense gens de ganes al setembre... No m´agrada.

Patrícia