Dimecres, 4 d juny de 2008
LLEGIM!!!
Avui llegia aquest decàleg sobre la lectura que ha escrit Ada Castells.
L’he trobat molt interessant i molt proper als nens, lluny de tòpics i vocabulari aliè.
El curs vinent ho treballarem a l’escola, ara no podem començar cap projecte nou (aquesta és un altre raó del per què no m’agrada el mes de juny)
Diu així, presteu atenció, també ens pot anar bé a tots.
1.- Llegim per combatre l’avorriment. Un llibre te’l pots endur on sigui i la seva lectura et permet fugir a altres mons.
2.- Llegim per no sentir-nos sols. Els personatges t’acompanyen sempre com si els portessis a dins.
3.- Llegim per aguditzar el sentit crític. Conèixer altres vides fa qüestionar els punts de vista dels altres i els propis.
4.- Llegim perquè ens ajuda a anar pel món. La lectura amplia la nostra visió de les coses i ens apropa a cultures que no podríem conèixer d’altra manera.
5.- Llegim per ampliar els nostres coneixements sobre qüestions molt diverses. Els llibres ens poden donar detalls molt precisos dels temes més variats.
6.- Llegir és un plaer que et fa volar la imaginació. Hi ha moments en què la lectura ens absorbeix tant que som capaços de viure les experiències dels personatges.
7.-Llegir ens ajuda a fer amics. Parlar de llibres és una manera d’establir complicitats amb els qui els han llegit i detectar els qui tenen els mateixos interessos que nosaltres.
8.- Llegir ens ensenya a escriure. Veure el camí dels escriptors ajuda a que nosaltres ens inventem el nostre.
9.- Llegir ens obre la porta a feines millors. Amb la lectura obtenim més vocabulari i ens ajuda a elaborar un bon discurs per expressar què volem i què podem oferir.
10.- Llegir ens fa més persona. Llegir les experiències dels personatges ens enriqueix la ment i l’esperit i segur que ens distancia dels micos.
1 comentari:
Un decàleg genial. Comparteixo tots els punts. També penso que la lectura és un hàbit i que qui no comença a llegir desde petit costarà molt que gaudeixi de la lectura de gran. Sílvia Z.
Publica un comentari a l'entrada