9/1/08

Dimecres, 9 de gener de 2008
MENJAR A L'ESCOLA
A primera hora del matí em diuen que doni dieta per dinar a un nen perque no està bé de la panxa. Cap problema.
Per aquelles casualitats estic al passadís quan ell baixa al pati, ben carregat amb un brik enorme de suc de varies fruites i un entrepà de xoriço! Us ho dic de veritat.
- On vas amb això? Li pregunto
- Al pati. Em respon molt sorprès
- Però tu no estaves malament de la panxa?
- Si. Aquesta nit he vomitat...
- Com és que portes suc? (aleshores, mirant l’entrepà, he vist el xoriço vermell que sobresortia pels costats) ... i xoriço?, he afegit.
- És l’únic que m’agrada!!!
He estat a punt de donar-li una explicació del que cal menjar quan s’està malalt de la panxa però m’ho he repensat ja que el destinatari correcte no era ell.
Tenim al nostre abast molts mitjans per saber com menjar sa i equilibrat i, malgrat tota la informació, hi ha gent que prefereix no tenir una discussió diària amb el seu fill sobre els hàbits alimentaris sans.
Els nens que dinen a l’escola tenen un ventall més ampli de gustos i estan més acostumats a menjar de tot. Això és un avantatge i un inconvenient.
L’avantatge és que tenen una dieta equilibrada i molt variada, però l'inconvenient és que les famílies, sabedores d'això, no s’amoïnen massa a l’hora de sopar i estalvien problemes. Evidentment és més còmode donar allò que els hi agrada i acabar la festa en pau.
Cal garantir també el menjar sa i variat a casa per poder portar a terme una bona educació dietètica, evitar l’obesitat i el colesterol.

A mig matí ha vomitat l’esmorzar.

2 comentaris:

Karmela ha dit...

Si, tens raó, de fet avui al diari, surten estadístiques que espanten força. El 16% dels nens ente 8-11 anys no ha tastat una pastanaga o el 23% que no ha tasta els tomàquets....

Anònim ha dit...

Si, jo també he llegit l'alrticle i és increïble. A casa els nens ajuden a elaborar el menjar i s'animen a tastar plats que sino no ho farien. Jugant a cuiners hem incorporats el pebrot verd i vermell, la ceba, tota classse de fruites i com que es diverteixen demanen que "inventem" nous plats.