20/1/08

Divendres, 18 de gener de 2008
EXCURSIÓ A CAN CANADELL
Quan tornen d’excursió els nens de ciutat sempre arriben amb més bon color.
Tot i està cansats i força bruts fan tots molt bona cara i, normalment, porten les galtes ben vermelles.
L’excursió va anar d’allò més bé.
Si més no, veure cavalls, cabres, ovelles i natura sempre és una bona experiència pels barcelonins.
Em van explicar que havien fet mató. Van bullir la llet i quan estava ben calenta van tirar suc de llimona. Després ho van colar i ja van tenir el mató a punt.
Es van estranyar, tal i com em van comentar, que no havien utilitzat la llet directament de la cabra per fer el mató, sinó que havien utilitzat llet amb tetrabrik.
Em va fer molta gràcia el comentari. Els nostres petits habitants d’una gran ciutat estan molt mentalitzats de que a comarques tot és més natural però cal recordar-los que no per això hem d’oblidar els requisits mínims de sanitat.
Els hi vaig dir que menjar mató fet directament de la llet munyida els hi hagués fet mal a la panxa però, després de veure l’aspecte que tenia el mató que van portar, no preguntaré a ningú com els hi va sentar el mató després de menjar-lo a casa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Millor no t'ho explico... de totes maneres hem de provar de fer-lo a casa, perquè segons ells, només cal posar llet i quan bulli s'hi tira la llimona i ja està. Ja em tens buscant receptes per fer-lo. Van venir molt contents, van disfrutar molt, i, realment, els va anar bé un dia fora de l'escola.
Judit

Anònim ha dit...

Son de ciudad, esta claro.
Alexandra vino llena de granitos, y ya me decia, que era alergica al Mató, mi respuesta fue: es normal, solo de mirarlo me da a mi alergia.
Yo le dije que era porque llevaba demasiadas horas fuera de la nevera.
Para los proximos que vayan, a los pekes les hace gracias llevarse el que han elaborado ellos, y como resulta que los mezclan todos, despues cada uno se lleva el que le toca. Ya que ponen la etiqueta que con el boli, ponga el nombre y listo.
Es que los pekes de hoy en dia no dejan pasar una.
Estan muy bien en la foto, suerte que no se ve el mató
Cris