22/1/08

Dimarts, 22 de febrer de 2008
BOL TIBETÀ
Heu vist mai un bol tibetà?
És una mena de cassola sense nanses que, quan es frega per fora amb una baqueta, produeix un so harmònic molt agradable.
Si li dones un cop sec el so dura molta estona i, al posar el dit a sobre del bol, notes la vibració amb una mena de pessigolleig molt divertit.
Els tibetans l’utilitzen per la relaxació i la concentració però els meus alumnes, de 3 i 4 anys, l’han trobat tan divertit i emocionant que els ha esverat força.
La Música permet fer aquest tipus d’experiència a la classe, ha estat una manera molt lúdica d’entendre les qualitats del so, d’adonar-nos que el so “viatge” i de discriminar un so molt agut d’un de molt greu.

HEM PENJAT AL WEB FOTOS DEL PROJECTE CAMERUN.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest mati anant cap al cole m’he assabentat de que aquest bol tibetà l’ha portat una mestra de l’escola des de la India, es veritat? Molt xulo i molt curiós, una vegada vaig llegir un article de que aquest instrument te efectes terapèutics, que millora la salut mental i física. (per si de cas no l’amagueu gaire)

Montserrat ha dit...

Doncs si... directament la Candi l'ha portat de la India. De fet el va portar perquè els de 3r. pintaven mandales a la classe de Plàstica però a l'escola sempre aprofitem totes les oportunitats a l'abast per ensenyar coses als nens i nenes i jo he aprofitat rapidament.

Anònim ha dit...

molt bona idea i original

Anònim ha dit...

hem vist les fotos del Camerún,ha sigut molt emocionant veure els dibuixos dels nostres nens en aquests altres nens, tan tan...
La veritat, és que no sé que dir,em sembla un projecte molt enriquidor, per als nens i també,perqué no, pels pares.Enhorabona!!!
Laia

Anònim ha dit...

hola!!!!!
sóc la Yasmine feia molt que no passava per aquí
el bol tibetá el vam sentir a 6é l'any passat era un so meravellós
però es molt complicat de fer sonar.
m'acomiado desitjan feliç any nou