14/1/08

Dilluns, 14 de gener de 2008
L'EDUCACIÓ A L'ESCOLA
Aquest matí pujava les escales ràpidament per donar un encàrrec i m’he trobat amb el Marc que, tot deixant-me passar, em diu:
- passa, passa Senyoreta...
Més tard anava carregada amb quatre aparells CD nous que hem comprat i la Marta de seguida ha volgut ajudar-me per repartir-los a les classes.
Estava al vestíbul de sortida al pati amb unes visites i han passat els de 6è., gairebé tots han saludat dient “Bona tarda”.
Porto la fila, pel carrer, amb ordre. Tots van parlant tranquil·lament i saben on s’han de parar.
Tot plegat gens malament per uns nens de Primària.
Les mestres no sempre prediquem al desert...

9 comentaris:

Anònim ha dit...

M'AGRADA MOLT VEURE'T AMB LA FILA I ELS NENS... M'ADMIRA LO FORMALETS QUE VAN

Anònim ha dit...

És cert, no prediques al desert, recordem la festa d'aniversari de l'Alexandra i l'Eric en un teatre aquest any, tots en fila per entrar, tots posadets a les butaques, silenci... i després al visitar el teatre, tots en fila de 2, aixecant la ma per preguntar els duptes del què els explicaven... els del teatre "flipaven" i nosaltres.. orgullosos d'ells.
Cris i Judit

Anònim ha dit...

Sens dubte el que expliques és el resultat de la feina que mestres i pares fem dia a dia. Mira, no fa ni una hora estava comprant a una botiga del barri i ha entrat una senyora que no ha dit bon dia, ni tan sols s'ha dignat a contestar quan la dependenta i jo li hem dit "bon dia". La mala educació em treu de polleguera i evidenment no neix de forma espontània, sino que s'ha de treballar dia a dia. Una abraçada.

Anònim ha dit...

Jo també soc de les que és mira la fila amb molt d´orgull; també m´encanta quant els nens és saluden pel carrer, als petits i als grans. Tenen tan assumit que s´ha de ser educat i saludar sempre que quant trobem algú conegut que no ens diu res em pregunten el perquè d´aquesta actitud, de vegades és poden disculpar, altres simplement li dic a la meva filla que en el mòn també hi ha gent molt maleducada i que nomès pot apendre d´ells el que no s´ha de fer.

Anònim ha dit...

Estic totalment d’acord amb totes les opinions, especialment amb la Sílvia. Jo tampoc puc suportar la gent mal educada.
Recordem però que el que veuen és el que aprenen i fan, donem-los exemple i no oblidem 4 paraules bàsiques que hem de fer servir sempre: BON DIA, BONA TARDA, GRACIES I SIUSPLAU, segur que me’n deixo alguna mes.

Anònim ha dit...

l'educació es molt important perque ens enriqueix com a persones. Al matí quan vaig a buscar al Sergi al seu llit, al principi era jo qui li deia primer bon dia, igual que a l'lescola ho fa la Srta Helena, ara es ell qui quan entro a l'habitació em diu bon dia mami, i aixó m'omple de satisfacció. Ja fa dies entrem en una panadaria i a una Sra. li cau al terra un paper, la Neus agafar el paper i li dona a la Sra. peró vet aqui la Sra li diu a la nena, no no si no el vull, es per tirar, la Neus que es molt tímida la mira amb els ulls grans com plats i li diu peró les coses no es tiran al terra sino a la basurita (com diu ella), i la Sra impertinent li diu jo les tiro on em dona la gana. com podeu imaginar li vaig dir unes quantes coses a la Sra. entre elles, que si no li feia vergonya que una nena de 4 anys li tinc que ensanyar educació...
Francesca.

Anònim ha dit...

Està molt bé que a les escoles es facin excursions, colonies i ofereixin la possibilitat de fer activitats extraescolars però no hem d`oblidar que el més important per aquests petits es l`educació que reben i l`ambient que respiren cada dia a l´escola. MS

Francesc Puigcarbó ha dit...

ves que no estiguin enfebrats aquesta mainada, no és el comportament standard del personal remenut, o ets molt bona mestra. Deu ser aixó.-

Anònim ha dit...

Hola!!!!
En el lloc on treballo, sovint veig la mala educació de molts adults;també sento molta gent que es sorprén d'aquests nens que veuen pel carrer amb una sola mestra i que saben anar sense donar la nota.
Estic molt orgullosa de que els meus fills pertànyin a aquesta escola.

Estic molt d'acord amb el comentari de MS