12/9/07



Dimecres, 12 de setembre de 2007
PROVA SUPERADA
El primer dia sempre resulta diferent. M’agrada veure que molts pares i mares s’agafen una estoneta per portar els seus fills i filles a l’escola el primer dia, els hi fan fotos, s’acomiaden d’ells a la porta donant-los mil recomanacions i em donen a mi mil encàrrecs que intento recordar.
Els més petits volen anar a la classe del curs passat amb les mateixes mestres que coneixen però caldrà que s’acostumin al nou espai i a les noves cares.
Avui hem viscut anècdotes divertides, cares de sorpresa en veure que els hi ha tocat una tutora que no esperaven, silencis en veure mestres noves, companys nous...
Els de 6è. han fet d’amfitrions i han ensenyat l’edifici de Primària als de la Classe dels Lleons. Ha estat molt bonic veure els més grans amb els més petits agafats de la mà passejant per tot el col·le i explicant coses.
Just quan he fet la foto he sentit que el nen gran li deia a la petita: mira, veus, això és el pati, aquí jugaràs molt bé, però no et preocupis per si vols anar al lavabo, tu vas a la Srta. i li dius i ella ja t’hi acompanyarà...
Una mestra els hi explicava, als de 5 anys, tot el que farien durant el llarg curs, els hi deia que ara ja eren molts grans, que calia treballar, que l’edifici de Primària tenia un gran gimnàs, i menjador... tot en un plegat li diu una petita:
- Saps què?
- Diga’m, que vols dir-me? Pensant quina seria la pregunta important…
- La meva mare també porta una flor dibuixada a l’ungla del peu igual que tu!
Les coses tenen la importància que tu els hi vulguis donar, els nens ens ho ensenyen cada dia.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat és que si tu rebs molta informació el primer dia, jo ja estic ben atabalada..., que si l srta.ha dit que portem el material(que ja he deixat aquest matí), que si haig de portar un estoig amb llapís, goma i maquineta, però sense 'bolis' ni colors, que si no m'han donat l'agenda, que si sortiré al pati per la tarde( cosa que no ha estat així),que si dos companys nous,que si ha vingut la Candy, i una altre senyoreta, que jo no vull anar al patí amb els de segon perque no ens deixen espai...
Bé, tot això i molt més només la gran, perquè el petit està una mica reticent a explicar res que tingui a veure amb l'escola...
Laia

Anònim ha dit...

Perfecte, tenim nens nous, tant a 1er com a 4art, unes classes molt xules, senyoretes noves, molta feina, el de 1er encantat, pot jugar a futbol amb els de 2on (cadascú ho veu a la seva manera).
Tot novetats i bons propòsits, hem de llegir, repassar cada dia... semblen els propòsits dels adults per any nou, que al cap d'un mes ningú se'n recorda, veure'm quan duren els seus
Un petó a tots
Judit

Anònim ha dit...

Bona tornada al treball. Serà dur els primers dies, sobretot si tots estan tan esbarats com el meu. Ha explicat moltes coses de la classe nova i dels nous companys. No li ha agradat que no haguessin ganivets al menjador, i amb ell li havien dit que aquest any ja hi haurien. Ha sortit una mica descontent perquè a l'hora de repartir uns caramels d'un aniversari del seu company amb ell no li han donat, però al cap d'una estona m'ha dit que havien llegit i la Srta. li havia dit que molt bé, que un 10. No sé si és veritat?, però no crec que tingui la imaginació de posar-se nota quan ningú mai li havia posat cap.
Bé, bona tornada i continua explicant-nos coses, que ens agrada.
Gemma

Anònim ha dit...

I qué cansats que han sortit el primer dia!!!
L'efecte escola comença a imposar-se.

Anònim ha dit...

Hola,dir que el inici de la ESO ha estat tot un éxit, el Sergi supercontent per tot i els companys tambè, de moment tot son novetats, encara que gairabè tots, ja estaban molt ben informats per la Marta...la frase era ...aixó ja ho va explicar la Marta..., la veritat es que va anar molt bè la seva explicació.
Ja anire dien coses i paralnt amb el blog esclar, encara que ara ja estem als Maristes i en una nova etapa.
Una salutació a tots i totes de nou, que tinguem un bon curs i amenes xerrades al blog...

Petons

Dolors Casanovas

Anònim ha dit...

hola soc la yasmine
avui m'han fet tres proves una d'angles, de matemàtiques
i la més sencilla la de castellà veure les faltes que habiem fet escribint paraules y ja tinc dos+
perque he explicat perque les paraules prtaven acent.
i tambe hem fet classe de música i habiem de portar la flauta i com que ningu s'oferia per tocar alguna cosa que ens enrecordessin i he tocat yo no m'ha sortit gaire be dels nervis pero....es pitjor no oferir-se
yasmine

Anònim ha dit...

Hola!
Doncs m'alegro molt de que la meva "xerrada orientativa" sobre la ESO fos útil. Ja sabeu que per qualsevol dubte de profes, d'assignatures o d'algun problema podeu contactar amb mi! M'alegro que el canvi de l'Escola del Carme a Maristes sigui positiu i exitós.
La veritat és que jo aquesta setmana també he entrat en un nou món i una nova etapa i és cert que si estàs ben informat ja no tens tanta por i no et sents tan estrany i insignificant.
Bon curs a tots i molta força i ànims per treballar de valent!
Marta Blanch

Anònim ha dit...

Gràcies per publicar la foto tal i com l'heu publicat. Fins i tot m'he emocionat...es molt tendre i molt formatiu el que es promogui que els "nens grans" protegeixin als més petits. Així els més petits els hi tindràn respecte i no pas por. Brillant Idea!!!
Joanna