24/9/07

Dilluns, 24 de setembre de 2007
ACTIVITATS EXTRAESCOLARS
Aquests dies els pares i les mares estem immersos en la feina d’escollir i programar les activitats extraescolars.
No us ho sabria dir del cert, ja que no ho he calculat, però així per sobre m’atreviria a dir que sobre un 80% de nens i nenes entre els 3 i els 16 anys fa algun tipus d’activitat extraescolar.
Aquestes activitats estan en alça, degut principalment als horaris laborals dels pares.
Les activitats extraescolars acaben de perfilar el dia escolar dels nens i, si estan ben programades i ben escollides, la majoria de vegades són lúdiques, interessants i formatives.
Si no s’ha de fer alguna d’aquestes activitats per alguna raó concreta (reforç, malformació...) és important que els vostres fills participin en la seva elecció i que l’activitat els hi resulti beneficiosa com a persones, els hi doni seguretat, afavoreixi la sociabilitat i tinguin la possibilitat de destacar-hi.
Heu de recordar-los el compromís i la responsabilitat de que si s’apunten han d’acabar, com a mínim tot el trimestre, i que no els deixareu “desapuntar” davant la primera dificultat.
Intenteu no omplir-los d’activitats fins molt tard, cal que per les tardes ens doni temps de fer-les, de berenar, de seure a fer deures, i d’acabar el dia amb una estona de joc, i sobretot no us oblideu de tenir cada dia una estoneta de vida familiar tots junts. Difícil? Cert, però no impossible, intenteu fer l’esforç, val la pena.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola senyoreta Montserrat,soc la Alexandra he llegit el teu diari ha sigut molt xulu,he praticat la flauta i m`ha sortit be.
Fins dema

Karmela ha dit...

Totalment d'acord ;D

JRoca_Font ha dit...

Tinc certa experiència en extraescolars ja que quan vaig acabar la carrera en vaig fer 2 anys perquè no trobava feina de mestre. En molts casos vaig tenir la sensació de fer de guarderia amb nens que l'única cosa que volien era anar a casa seva, evidentment hi havia de tot però en general era una feina poc agraïda.
M'ha agradat molt l'escrit perquè explica el sentit de les extraescolars i espero que els pares triïn bé les activitats d'acord també amb els seus fills.
Salut

Berenguer ha dit...

Des dels 5 mesos, l'Olga fa una activitat extraescolar (natació per a nadons), un cop per setmana. És una ocasió immillorable de trobar un moment per nedar i jugar tots tres. Això em costa?

Renuncio a fer altres coses amb molt de gust, perquè penso el mateix que deies en una altra ocasió (en el teu post del passat 9 de juliol): "No deixeu que se us escapin aquests instants senzills amb els vostres fills, no correu tant anant pel carrer, no correu tant posant-los a dormir... gaudiu del plaer de tenir una conversa, d’agafar-los la mà... tot s’esmuny ràpidament i el temps s’emporta tot allò que no heu fet per córrer massa."

Anònim ha dit...

Menys activitats extraescolars i més temps amb els fills.
I el que no pugui (o vulgui) conciliar vida laboral i familiar, potser no té l'ordre de prioritats massa clar.
Nens cansats, esgotats m'atreveixo a dir, un dineral en extraescolars... tot per "colocar"els nens més estona.

Anònim ha dit...

Bueno y porque no pensais que por desgracia, no todo el mundo puede ir a buscarlos a la hora de la salida.Pensar que no todo el mundo tiene la suerte de no trabajar o tener un horario de lujo que le permita llevarlos y recogerlos a las horas. Que los apuntan una hora mas para hacer una extraescolar, ¿no es mejor que una canguro que pasa de ellos?, porque normalmente es jovencita, al menos en el colegio el profesor-ra, esta por la labor, y es un profesional.
Luego ya hay tiempo para los padres de dedicarselos a sus hijos, tiempo hay para todo, realmente solo hay que querer tenerlo, nada mas.
Gracias, Cris

Anònim ha dit...

la meva filla desde els 3 anys va a natació 2 dies a la setmana i mai ho hem pensat com una activitat extra escolar, sinò una manera de fer un esport i de passar-ho bé.
Belén

Anònim ha dit...

Crec que el mes important no es la quantitat de hores invertides, sino la qualitat de les hores que inverteixes per poques que siguin. Tots tenim els nostres horaris i cadascú sap com els te que invertir, ja sigui per temps o per diners o fins i tot per ganes. Tampoc serveix que tinguis tota la tarda lliure i el nen no s'enteri que estas amb ell.
El temps que estiguem amb els nostres fills, sigui molt o poc aprofite'm-lo al maxim...no hi ha res mes bonic.

Berta