15/4/07

Diumenge, 15 d’abril de 2007
PREPARATIUS
Comença la setmana de Sant Jordi.
No conec a ningú que no li agradi la festa de Sant Jordi.
Hi ha persones que no els hi agrada el Nadal pels records que li porten, o perquè es posen tristos, també a altres (per exemple jo mateixa) no els hi agrada Carnaval i, a vegades, podem trobar algú que no li agrada Sant Joan degut als petards, però la festa de Sant Jordi és diferent.
Ja sé que hi ha gent que només compra un llibre aquest dia i la resta de l’any oblida les lletres i la lectura, això ens donaria peu a un debat complicat i feixuc, però el deixarem per més tard, quan hagi passat aquest bonic dia.
Aquesta setmana explicarem, per mil•lèsima vegada però sempre els hi agrada tornar-la a escoltar, la Llegenda de Sant Jordi, el drac i la princesa. No podeu imaginar la quantitat de dracs que els mestres podem inventar, tots ells simpàtics i divertits que serien incapaços de menjar-se a ninguna bonica donzella que se li acostés. Dibuixem grans varietats de Sant Jordi eixerits i princeses amb vestits llargs i cucurutxos al cap.
Jo crec que els nens i les nenes han d’escoltar històries de valents cavallers i de princeses, no menys valeroses, que donen la seva vida per salvar el poble.
La igualtat entre els homes i les dones no la hem de treballar amagant cuinetes, espases, contes de fades o castells encantats, sinó des del respecte entre les persones i els finals feliços.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Per mi, Sant Jordi, és la festa més bonica i la més participativa de totes i m'agrada que els nens comencin a viure-la de petits ja que així perdurarà aquesta tradició tan catalana!!!

Anònim ha dit...

Einstein va dir:

"Si voleu un fillsinteligent, expliqeu-li contes. Si voleu que encara siqui més inteligent, expliqueu-li més contes"

Anònim ha dit...

a mi m'encanta perque vol dir que s'acosta el meu cumple y que compraré molt lliberes malgrat, pero, hi ha moltes coses a fer sobre aquest tema: jocs florals histories en angles dibuixos...
tot un munt de coses que s'ajunten
i clar molts deures

vaig a fer deures adeu
yasmine