11/4/07

Dimecres, 11 d'abril de 2007
PA i NM
He sentit a dir que tornarà a canviar l'avaluació en l'etapa de Primària i haurem de tornar a avaluar amb nota numèrica. Ja m'està bé.
Això del progressa adequadament o necessita millorar no m'agrada't mai. Si filem prim ens adonem que en el fons, en qualsevol activitat, tots anem progressant amb esforç i tots necessitem millorar en alguna cosa, per tant aquesta avaluació ens dona molt poca informació real de la formació que estem adquirint.
L'avaluació ens convida a la reflexió i a l'anàlisi d'allò que fem i és així com davant del dubte avança el nostre coneixement.
Els nens han de saber quines són les seves possibilitats, les habilitats, les destreses...i així, de mica en mica, incorporar en el dia a dia l'ESFORÇ.
Si no ens avaluem, si no avaluem els nens, no sabem on som en realitat, per tant pensem que ja ho fem bé i ens adaptem a una rutina que no ens farà avançar.
Evidentment en una escola de Primària hem d'avaluar de manera formativa, cada dia, cada progrés, cada actitud... però hem d'avaluar.
Tard o d'hora, per poder continuar els nostres estudis, ens avaluaran i si no ens hem anat educant a superar-nos pels nostres resultats obtinguts i a esforçar-nos, arriba el fracàs escolar en plena adolescència i aleshores és un desastre.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Montserrat crec que si t' haguéssim d'avaluar el teu blog amb un "Progressa adecuadament" ens quedariem molt curts i no reflexariem amb exactitud el gran treball que estàs fent, en canvi si et posem la nota númerica que realment et mereixes, un 10, tots serem conscients que estàs fent un treball perfecte. Sóc totalment partidari de l'avaluació numérica en l'etapa de Primària, així alumnes, pares i mestres sabrem amb més presició quin fruit dona el nostre treball. Endavant amb el teu blog, que això si que es mereix un 10.

Karmela ha dit...

Jo també estic d'acord en avaluar d'una manera més precisa. La manera de valorar actual és massa indefinida. Amb una puntuació numèrica ets més conscient de la feina que estem realitzant. A partir de quan entra en vigor aquesta manera d'avaluar?

Montserrat ha dit...

Vaig llegir que era probable que es fes a partir del proper curs, però no hi ha res oficial encara.

Anònim ha dit...

A mi sempre m'ha agradat allò de dir-li als meus pares: he tret un 4'75 o un 6'5 o un 8'25,la veritat és que és molt més gratificant.
laia

Unknown ha dit...

Totalment d'acord, quan t'arriven les notes no saps realment que pensar... NM la forma d'evaluació...

Anònim ha dit...

quina rabia ara que marxo de l'escola i sempre he pensat que seria maco que al llibre d'escolaritat sortissin les notes en numeros perque no es el mateix un bé que un molt bé o que un just i clar tots tres truen progressa adequeadament doncs fins demà

Yasmine