16/4/07

Dimarts, 16 d’abril de 2007
JOCS FLORALS
Els Jocs florals és un certamen literari instituït a Tolosa de Llenguadoc l’any 1323, per la companyia del Set Trobadors. Després de vàries temptatives es van tornar a instaurar l’any 1859, a Barcelona.
Els premis que es donen, tradicionalment, són la Flor Natural, l’Englantina d’Or i la Viola d’Or.
A l’escola participem en els Jocs Florals de Les Corts, els guanyadors del Districte participen en els Jocs Florals de Barcelona Ciutat.
A Les Corts hem guanyat diverses vegades, a la ciutat ho hem fet en dues ocasions, en un acte solemne al Saló de Cent.
Aquesta setmana hem de fer la prosa i la poesia que anirà a concurs.
La tasca és difícil. Intenteu escriure ara mateix un poema o un text per anar a concursar, el més probable és que no us en sortiríeu massa bé.
He estat jurat, en un parell de vegades, en el Jocs Florals de Les Corts i la veritat és que és una feina complicada ja que, la majoria d’obres presentades, tenen poca imaginació i no estan gaire ben escrites però, si ho estan, sempre dubtes que allò ho hagi escrit tot sol un nen.
De totes maneres, ni que sigui per una setmana, la majoria de nens i nenes de tot Catalunya escriuran aquests dies les seves obres i, malgrat que la majoria tindrà les Muses de vacances, potser algú li arribarà la inspiració i serà, en un futur, un dels nostres millors escriptors... mai se sap.