7/4/11

Dimecres, 6 d'abril de 2011
POLÈMICA AMB EL BATXILLERAT D'ELIT
Podeu llegir l'article al diari ARA
http://mestres.ara.cat/unpasseigperlesaules/

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo hi estic molt d'acord, ahir ho llegia al diari. qui vulgi realment estudiar més que el que diu el programa del curs escolar hauria de poder-ho fer, això si seriosament. Hi ha moltes escoles que estudiar de veritat deu ser gairebé impossible!! Rosa B.

Anònim ha dit...

Doncs jo crec que el problema rau en que entre els joves està mal vist aquell que és bon estudiant, formal i seriós, de forma que es sent desplaçat. Sembla que el més "guai" és aquell qui més extrem vesteix, qui més dies porta els deures sense fer, a qui més crida l'atenció el professorat ... Aquest és el problema. Si això no passés, el bon nen/a no es sentiria marginat i podria rendir al seu nivell. Els professors podrien dedicar tot el seu temps a ensenyar, i no a renyar.
Sincerament, jo faria un batxillerat per "cafres"; i els normals, millor o pitjor estudiants, tots plegats.

LluísR

Anònim ha dit...

Em semblen unes reflexions força interessants ,seria perfecte tenir programes d' aprofundiment per a tothom que ho desitgés o que hi tingués perfil per accedir . Ara bé , coneixent el país , o s'hi posaven tots els sentits o acabaria essent un nyap !

De moment una utopia .

Judit Pont

Anònim ha dit...

Em sembla molt bona idea. Com a mare d´un nen de 2ºESO pateixo molt pel fet que actualment els autèntics liders com dius molt bé són alumnes amb menys rendiment escolar. Si a més a més tenim en compte que per algunes carreres universitaries es necessita una mitja alta, que millor que preparar als alumnes avantatjats de la millor manera per assolir-ho.MS

Anònim ha dit...

Psé, la idea me parece discutible: A a veces los que sacan mejor nota no son los que más se esfuerzan y eso es injusto. Pero aparte es que me da que los " mejores estudiantes " tendrán algo que ver con los " mejores bolsillos ", como siempre.
Juan

Anònim ha dit...

Queda clar com faran la selecció dels alumnes: per notes. Però com faran la selecció dels professors "més brillants"? Com es mesura això???? De ben segur hi haurà bufetades entre els profes per anar a ensenyar a aquest institut. Com faran l'adjudicació de les places??
APM

Anònim ha dit...

Como todas las nuevas ideas tienen su riego. Pueden salir bien pero también pueden salir mal.
Hay que pensar en los niños, ¿Querrán cambiar de colegio, de compañeros?. Eso también puede hacer que no sean tan brillantes. Yo pienso que un niño con cualquier cosa (Aunque nos parezca pequeña) puede ser desmotivado y por lo tanto, no rendir tanto en sus estudios.


Noelia Massagué.

Anònim ha dit...

Pues yo estoy completamente de acuerdo. Además pienso que, en verdad está mal visto ser un buen estudiante, pero no sólamente por los propios jóvenes, sinó a nivel general, de las instituciones (esto es una opinión muy personal, claro). Creo que están interesados en que la gente tenga cuanto menos cultura, mejor. Pongo un ejemplo: a mi en el colegio me llevaron a ver todos los museos de Barcelona, así como asistí a gran cantidad de conciertos de música clásica (y no era un colegio de élite). Decirme, a cuántos museos y conciertos van nuestros hijos con los colegios???? Sólo están interesados en que conozcan el campo, sus animalitos y poco más ....

En fin, es lo que creo.

"En Tierra Extraña"

Anònim ha dit...

Quiero aclarar que lo de antes no es una crítica hacia este colegio, nada más lejos de mi intención. Estoy muy contenta de la educación que reciben mis hij@s, creo que bastante superior a la de otros colegios. Es una crítica a nivel general, esto ocurre en todos los colegios y a todos los niveles, en la TV, el cine, etc... etc..

Bueno, solo quería hacer esta pequeña aclaración.

Buen fin de semana a todos!!

"En Tierra Extraña"