24/4/11

TRADICIONS DE CASA NOSTRA IV
Dilluns de Pasqua
La Mona de Pasqua és un dolç que es menja acompanyat de xocolata. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s'han acabat.
El nom prové de munus, que significa regal en grec. Altres estudiosos afirmen que el seu origen pot provenir del terme àrab munna que significa "provisió de la boca", regal que els moriscs feien als seus senyors.
Actualment, les mones presenten una gran diversitat, encara que abans generalment eren rodones.
Inicialment, la mona era una massa de coca elaborada amb sucre, i d'altres llaminadures, amb ous durs a sobre, però amb el temps els ous es van tornar de xocolata.
Tradicionalment s'elaborava amb tants ous com anys tenia el nen.
La presència de l'ou de Pasqua, és present a tot Europa, com a símbol de la resurrecció primaveral.
És tradició que el padrí o l'avi regalin la mona al seu fillol i néts el Diumenge de Pasqua o Pasqua Florida, actualment es regala el Dilluns de Pasqua.

Bona Pasqua a tothom

5 comentaris:

Anònim ha dit...

dema, si deu vol, dinarem amb el padri del sergi, i que tambe es el meu padri, el meu cunyat gran, a part de ser el meu padri a fet sempre de segon papa per mi, es el mes maravellos!!! vaig escollirlo com a padri per el meu fill nomes saber que estava esperant al sergi...bona mona per tothom!!!!

Anònim ha dit...

La mona de Pasqua és un dolç animal
que ve set setmanes passat carnaval.
Ve tota pintada, porta ous i confits i és tan ensucrada... te'n llepes els dits.
Molt bon Dilluns de Pasqua, aprofiteu el dia que la bona vida s'acaba...

Anònim ha dit...

Bé,la mona a la panxa i motxiles a punt per tornar a l'escola a fer l'ultim camí cap a l'estiu i el final d'un altre curs... Que ràpid passa el temps...massa.
FELICITATS A TOTS ELS MARCS!!!!
Bona nit i fins demà.
Marta Sanromà.

Anònim ha dit...

El Dilluns de Pasqua ens permet tenir una pròrroga per transitar amb més placidesa dels dies festius de la Setmana Santa al retorn al treball del dia a dia.

El millor de tot és que puc passar uns dies amb la meva família i avui ho hem celebrat amb un bon dinar i amb l’ou tradicional de la Mona de xocolata!!
Em costa tant fer-me gran…

Anònim ha dit...

Va ser molt xulo fer la mona 3