14/9/09

Dilluns, 14 de setembre de 2009
GRÀCIES A TOTS PER SER-HI
Dilluns tranquil a l’escola. També val a dir que el primer dia només parlem nosaltres i ells només han d’escoltar amb molta atenció. Els nens ens miren amb ulls com a taronges, amagant algun que altre badall.
Us puc ben assegurar que a les 9:20 ja regnava el silenci característic de les primeres hores de treball. Ningú diria que començaven un nou curs després d’unes llargues vacances.
Tenim una classe de Pollets, que s’estrenen a l’escola, que són una colla de “Tot-terrenys”, gairebé no ploren i estan tots descobrint tots els racons de la classe amb gran familiaritat, mentre la Isabel i la Sheila no els hi treuen l’ull de sobre.
Els Cargols van entrant poc a poc en l’aprenentatge d’hàbits que els hi repeteix la Maria i s’encomanen de la tranquil•litat i serenor de la Elsa. Un bon còctel entre les dues.
La Laura convida als nostres Peixos a participar en les mil activitats i aprenentatges nous, molta feina per endavant. Ja veureu les de coses que aprenen.
L’Àngels comença a introduir a tots els nostres Óssos en el fascinant món de la lectura. Si aconseguim els objectius tindrem grans lectors.
Els nostres Lleons!!! Em fa morir de riure la seva cara d’espant, somriure i admiració. L’edifici nou els impressiona, no troben el lavabo que els hi correspon i els seus peuets no els hi toquen a terra en els pupitres. Però no patiu abans de que ens donen compte hauran crescut i em diran Bon Dia pel matí amb la mateixa alegria que ho feien al Parvulari.
Els meus campions de 1r!!! No saben que vol dir la paraula “assignatura” i molt menys per a què serveix l’agenda que els hi he donat avui, per no parlar de que no distingeixen un Insuficient d’un Excel•lent... però no trigaran en dominar aquest nou vocabulari. El seu camí escolar seriós acaba de començar.
Els trapelles de 2n!!! Aquests no estan espantats. Haurem de collar-los fort i curt. Sort que tenim molta feina i això els mantindrà quietets.
Els grans-petits de 3r!!! Encara són petits però cal tractar-los com a més grans. Han d’aprendre a agafar responsabilitat, estudiar lliçons... un munt de coses però no ens espantem. Estan animats i amb força.
Els de 4r és la classe més activa que tenim. Pregunten sense parar, es mouen constantment, són espontanis i alegres, força esgotadors però val la pena treballar amb ells.
Els de 5è són més tranquil•lets però cal empentar-los més per a que treballin. Els hi hauran de recordar que entrar al cicle superior ja és molt seriós.
I arribem a 6è. Avui me’ls mirava i no puc evitar, com cada any, repassar les famílies que ens deixaran aquest any i sentir enyorança. Dels 22 que són 18 acabaran la relació escolar amb l’escola, bé perquè són fills únics o bé perquè són els petits de la casa.
El primer dia d’escola i ja em poso gairebé trista.
No patiu a mi el desànim em dura molt poc. Ara per ara comencem un camí plegats amb molta il•lusió, força i empenta.
De nou, un curs més, entre tots fem escola, la nostra escola, la vostra escola.
Gràcies per la confiança.

10 comentaris:

JORDI MARTINEZ ha dit...

A tots ens costa una miqueta reincorporar-nos a la feina després de les vacances i per això ahir a les 9 del matí em va sorprendre molt veure com l'Arnau anava cap a l'escola amb una alegria immensa, i mentres fèiem la cua per entrar, observaba que gairebé tots els nens estaven amb un somriure d'orella a orella i contents de tornar a la nostra escola.
M'en vaig anar cap a la feina amb la tranquilitat, que un curs més, els nostres nens estan en bones mans i en una escola que apart d'aprendre s'hi senten a gust.
BON CURS A TOTHOM!!!!

Anònim ha dit...

Molt emocionant aquesta entrada del blog, molt i molt maca. Gràcies a tots els que feu possible aquesta escola tan propera, els nens ho recordaran sempre amb molt carinyo. Començem...
Bon dia a tothom!!
Merche

Anònim ha dit...

Gracies a tots vosaltres per fer possible que el nens entrin contents a l'escola.
l'Eric ja no plora i entre tot solet.

Una vegada mes moltes gracies per fer d'aquesta escola una escola unica.

Noelia Massague.

Anònim ha dit...

Per fi, despres de 87 dies de vacances, la mainada torna a l’escola i amb això les famílies tornen a la normalitat.
Molts dels nens i nenes ja en tenien ganes però siguem sincers del tot, els que ahir feien millor cara eren els pares!
Bon curs!
M.Mar

Anònim ha dit...

Molt bona tornada en el curs escolar que va iniciar ahir 2009-2010 per a tots els professionals que feu possible l'aprenentatge de tots els nostres fills i filles.

Estem segurs que com cada curs els nostres fills apendran moltes coses i que els ajudareu a creixa correctament.

Sense vosaltres no saria possible aconseguir les grans millores en tots ells
Bon inici de curs

Familia Sanjosé Jané

Noemi Massague ha dit...

Ja tornem a ser aquí. Aquest any especialment il.lusionats i no pregunteu perque però ahir els nens estaven molt contents i emocionats per l'inici del nou curs.

Anònim ha dit...

M'agradat molt el post d'avuí, quina raó tens. La primera cosa que em va dir la Neus al sortir va ser hola mama avuí tens deures (la famosa agenda), i després d'aixó ja no va calla explicant coses, i m'encanta que sigui així. Juntes vam arrivar fins el parvulari per recollir al Sergi que no va parar de repetir que l'Aleix que seu a la seva taula avuí no ha vingut, i anava dient mama tata, jo com soc un os soc el gran de l'escola. Tot va anar de maravella i aixó ho demostra al fet que aquest matí s'han llevat amb la mateixa energia i ganes d'anar a l'escola. Gràcies. Per cert Montserrat i pares de sisé no penseu en el fi del camí sino en el marevellós transcurs per arrivar a aquest fi.
Francesca

MAMAFAU ha dit...

Hola motnserrat,
que bonic m'emocionat al lleixir-lo,quan e arribat al final, mes .Ya s'acaba i encara que em queda la nena em dona molta tristesa,se que comences un altre etapa però no serà el mateix.
Quan recordo que tènia 18 mesos.. Quan va començar amb la senyoreta Elena i ja està a 6º . Ai!!!!! com a passat el temps,sol em queda dir-te gràcies per tot.
MAMAFAU

Anònim ha dit...

Gràcies a vosaltres per seguir al peu del canó amb la il.lusió renovada. noves cares, nous nens, noves famílies, però el mateix de cada any, tornar a començar la primera lliçó amb la mateixa paciència i optimisme....Segur que ho aconseguirem! De moment no tinc gairebé gens d'informació del que ha passat aquests 2 díes però segur que poc a poc anirá sortint i marxarà el mal de panxa del matí, una abraçada i gràcies per mantenir la il.lusió. Rosa B.

Anònim ha dit...

Bon dia!!Aquest any nosaltres ens hem estrenat a l'edifici dels grans. El Pol molt content i nosaltres molt emocionats i amb la sensació que el nostre petit ja s'havia fet gran. Ens va sorprendre la tranquil.litat que hi havia a l'entrada, amb tots els nens, des dels més petits als més grans, fent cua ordenadament al carrer per entrar el primer dia d'escola. Era un goig veure'ls i amb el Lluís vam comentar amb orgull que quina escola 5 estrelles teníem! Montserrat, gràcies a tu per fer-ho tot tan senzill i per tota la teva ajuda!Bon curs a tothom!Sílvia Z.