8/9/09

Dimarts, 8 de setembre de 2009
GRIP A
Suposo que molts de vosaltres està esperant quines mesures de prevenció portarem a terme a l’escola en referència a la Grip A.
Els hàbits de neteja del centre no canviaran ja que és norma netejar les taules i les manetes de les portes diàriament amb un producte desinfectant no tòxic. La ventilació del Centre es fa diàriament també, els gran ventanals permet airejar fàcilment.
Les mesures noves que hem introduït són les següents:
- Els nens hauran de portar a la cartera el seu propi got, marcat amb el nom i el cognom, dins una bossa de ROBA (mai de plàstic). El got anirà cada dia a casa i així el podeu rentar diàriament.
- Hem posat cartells recordatoris en tots els lavabos sobre la importància de beure del propi got i no directament de l’aixeta.
- A part de les tovalloletes humides (que netegen però no desinfecten) que tenim a la classe, hauran de portar un gel desinfectant. Caldrà que tots els nens portin una ampolla d’aquest gel a l’escola a partir del primer dia. Farem que es rentin les mans sovint amb aquest gel.
Aquest gel el podeu trobar, per facilitar-vos la feina de buscar-lo, a la Farmàcia Ferro Mauri, que està al Carrer Comtes de Bell-lloc, 140 (tocant a la Plaça del Centre). Ens han recomanat el Prima Gel-Plus. L’ampolla de 50 ml surt a 3,50 euros. Aquestes ampolletes les guardarem a la classe i nosaltres els hi ensenyarem a rentar-se les mans correctament.
- Els mocadors de paper ja els utilitzem tant a la classe com als lavabos de fa molts anys, continuarem igual

Tota informació susceptible de canvi us serà comunicada puntualment.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agradan aquestes novetats, no he soportat mai provar un menjar amb la forquilla d'un altre ni veure del got d'un altre i així hem ensenyat als nostres fills, en primer lloc per fàstic, soc molt escrupulosa i en segon lloc perque les malalties es contagien ràpidament, així que agraeix-ho les novetats.
Francesca

Anònim ha dit...

Buenos días Montserrat:

Hemos tomado buena nota sobre las nuevas normas.

Comentarte, que Sergio Guerrero Solé (primaria), NO ira al comedor este año. hasta que mi situación laboral se estabilice.

Gracias por tu colaboración,

Un cordial saludo.

Genoveva y Sergio

MAMAFAU ha dit...

hola em sembla molt be no es una tontaria es molt serios la meva neboda amb 18 anyns aquet estiu a tornat de vacanses aconpañada amb la grip A sa medicat i gracies adeu ja esta be tenin que anar molt amb compte gracies per la vostre colaboracio fins aviat MAMA FAU

Anònim ha dit...

Molt be aquestes noves normes. Gràcies

Anònim ha dit...

Perfecte, entre tots aconseguirem que la grip A no travessi la porta de l'escola.
Judit

Anònim ha dit...

Amb sembla molt be les noves normes de neteja.
Tots tenim que anar amb cuidado.

Noelia Massagué.

Anònim ha dit...

perfecte, hem pres nota de tot, vindrem equipats, entr tots farem que no s,en parli mes!

Anònim ha dit...

Seguro, seguro, que aparecera "alguna" dando la nota...que triste me parece el comentario.
Pero si os documentarais un poco sobre el tema de la Gripe A, quizas "alguna" de estas que dan la nota siempre, podrian dar ideas para mejorar el tema en lo que respecta al tema del vaso, y del jabon. Pero para no entrar en malos rollos, consultare directamente con la Srta. Montserrat para que me explique las dudas que tengo al respecto.
No juzguemos el pensamiento de la gente, existe la libertat de expresion, o no?
Cris
Pd.( Feliz curso!!!!)

Anònim ha dit...

Ep el tema de la nova grip es bastant serios i en afecta a TOTS. Personalment ja em cuido d'estar ben documentat. Atencio la Srta Montserrat no es metge ella nomes ens pot informar de les mesures que pendra l'escola davant el virus, per cualsevol dubte o aclariment sobre el tema millor aneu al metge.
Joan

Anònim ha dit...

Si, la grip aquesta és molt seriosa, però tras consultar amb l unitat de pedatria i neonatologia ´d´un hosptal al que puc tenir acces, m´han informat del següent:

(ho comento en castellà, tal com m´han explicat per no deixar-me res)

- Lavarse las manos amenudo con un jabón normal y corriente, si se quiere con un ph neuto para no resecar.Los virus de esta gripe se eliminan por arrastre (al aclararse las manos con agua), por lo que las toallitas de toda la vida para bebes, también son efectivas. Los jabones vactericidas y desinfectantes usados frecuentemente provocan eccema en la piel y sequedad.

Utilizar pañuelos desechables.

Taparse la boca al estornudar y toser y posteriormente lavarse las manos.

No intercanviar golosinas, comidad, cubiertos....

El virus dura unos 8 min. en las manos, mucho mas en superficies metlicas.

Con los productos habituales de la limpieza dl hogar ya es suficiente, porque repito, se elimina por arrastre.

Crec que és bastant textual. Espero que hagi estat d´utilitat.

Eva Pando