3/4/09

Divendres, 3 d'abril de 2009
SETMANA SANTA: CONCEPTES CLARS
Avui heu de treure la penúltima cama de la Vella Quaresma. Encara ens queda una setmana. Fins divendres sant estem a la Quaresma.
Per explicar-vos, d’una manera ràpida, les celebracions de Setmana Santa són les següents:
- Diumenge Rams: entrada triomfal de Jesús a Jerusalem. Per això el rebem amb palmes i palmons.
- Dijous Sant: es celebra l’últim sopar.
- Divendres Sant: mort i enterrament de Jesús. Aquesta nit acaba la Quaresma. (llavors trenquem la última cama a la Vella Quaresma i la cremem)
- Dissabte Sant: Vigília Pasqual. Avui a la nit es beneeix el foc i s’encén el Ciri Pasqual i es beneeix l’aigua de la Pila Baptismal.
- Diumenge de Resurrecció. És la festa més important dels cristians ja que es commemora la resurrecció de Jesús. Al tercer dia va ressuscitar (divendres, dissabte i diumenge)
- Dilluns de Pasqua: Dia de la Mona. Sense cap més commemoració religiosa especial.

Creients o no la Setmana Santa i la Pasqua forma part de les nostres vides i mai està de més tenir els conceptes clars d’allò que estem vivint i que forma part dels nostres orígens.
Qui perd els orígens perd la identitat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies per la informació, la desconeixia.
Bona Pasqua a tothom

Anònim ha dit...

Bona Pasqua i bones vacances a tothom!!
Una forta abraçada!!
Dolors Casanovas i familia

Anònim ha dit...

El saber no ocupa lugar. Nosaltres ahir vam celebrar el dia de rams, i el Sergi va poder gaudir de la mona donçs el seu padrí aquest any marxava de vacances (no tothom tenim la sort de poder disfrutar d'una setmana de festa), i va preferi donarli la mona una setmana avans que no una setmana després, per sort, la Neus no va protestar i ho va entendre perfectament que ella la tindria el dilluns de pascua, pero el Sergi generós com es, va trencar un tros de mona per tots el que hi eram (17 persones), i per la Neus i la seva cosina Paula, va donar-lis tots els trossos que elles van voler, fins que vaig haver de dir prou, sino avuí les panxes haguessis estat malaltes.
Francesca.
Bona Setmana Santa i bones vacances per els que podeu gaudir d'elles.
Francesca