6/3/08

Dijous, 6 de març de 2008
EXPERIMENTEM
Fer experiments és una cosa que agrada a petits i grans.
Avui els de 4r. han “despertat” a un volcà.
El resultat el podeu veure a les imatges.
És un experiment molt senzill i divertit que podeu fer a casa.
Ho hem fet de dues maneres.
Primer cal que feu la forma del volcà. La podeu fer amb venes de guix. Al mig, dins el cràter, hi poseu un recipient. Primer hi tireu bicarbonat, després sabó líquid de rentar els plats i finalment vinagre.
L’altra manera és fer primer una barreja amb guix en pols, colorant marró i aigua. Quan tingueu la pasta hi afegiu llevat. Cal que ho sacsegeu molt fort. Quan obriu aquesta barreja la lava sortirà com si d’un volcà es tractés.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

que divertit pero t'asseguro que la meva mare no m deixa!!!! berta

Anònim ha dit...

senyu, ha sigut molt divertit, l'ativitat es molt xula, el primer dia va sortir be, la lava era negre i avui massa blanca ja que hi havia massa sabo pero lo important es que ha sortit
ERIC

Anònim ha dit...

senyoreta jo dic com l' Eric, a sigut molt xulo perque ha sortit la lava i l'Arnau també ha sigut divertit. Senyoreta jo ho probaré amb els papis , si explota millor!!!!!!!!!!!!!!! .
ALEXANDRA

Anònim ha dit...

M'agrada veure les activitats que fan els mes grans i així em vaig fent a la idea del que em trobaré mes endavant.
En fa molta gràcies veure que, quan els grans son els protagonistes del blog escriuen ells mateixos els seus propis comentaris.
Gracies una vegada mes per obrir la finestra de l’escola
Molt Bon cap de setmana!

Anònim ha dit...

Fantàstic!Estic segura que gràcies a aquest experiment mai més se'ls oblidarà com es produeix un dels fenòmens geològics més fascinants que podem veure a la natura.Sílvia Z.

Anònim ha dit...

¡ Qué divertit ! A la meva època no ens deixaveu fer aquestes cosses, no es just. Es broma, em ssembla fascinant totes les coses que els hi ensenyeu als nostres fills. Un Petó.
Patricia