16/7/07



Dilluns, 16 de juliol de 2007

MARE DE DÉU DEL CARME
16 de juliol de 1945.
És la Mare de Déu del Carme, festa gran a l’escola.
Les nenes es posen les seves millors gales, molt mudades, com si fos diumenge, i van cap a l’escola carregades amb un esmorzar especial, amb llaminadures i extres que normalment no mengen, però avui tot serà diferent.
A l’arribar, quan ja ha entrat tothom, el primer que fan és anar a missa, tots junts, en fila pel carrer.
Un cop acabada la missa, que el mossèn ha dedicat a la Mare de Déu del Carme, tornaran cap l’escola per fer el gran esmorzar al pati, al mig del que avui és l’avinguda Madrid, i a continuació el matí estarà ple de representacions de teatre, cançons i recitats de poemes que elles han preparat durant dies.
La festa acabarà tot donant-li un regal, que han comprat entre totes, a D. Elena, la Directora i fundadora de l’escola, i fent la foto de grup.
Encara volta per casa algun d’aquells gerros, jocs de cafès o boniques safates que es van regalar per aquelles èpoques. Val a dir que a vegades D. Elena mateixa era la que s’encarregava de dir a les mares de més confiança què era el què li agradava més per poder-li regalar.
Per la tarda es feia festa.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Com es nota que parlas de fa molts anys...
Ara amb una mica de sort, ens enrecordem de felicitar a les dones que encara portan aquest nom...
Cris

Anònim ha dit...

Felicitats a l'escola per a tota aquesta historia que dura ja fa molt temps i que entre tots farem que perduri per a sempre, dons tots i totes formem ja part d'ella.


Gracies Escola del Carme.

Dolors Casanovas.

P/ molt emocionants les fotos.

Anònim ha dit...

Preciòs e interesant post. Ens ha agradat molt. Hem pogut imaginar los feliços que anaven a la seva escola en un dia que feieu tan especial. Què per molts anys els nostres nens segueixin anan tan feliços a l´escola i vosaltres ho disfruteu força. Olga.