4/2/08

Dilluns, 4 de febrer de 2008
DESPRES DEL CARNESTOLTES... STA. EULÀLIA
Del 8 al 12 de febrer, Barcelona celebra la seva Festa Major d’hivern dedicada a Sta. Eulàlia. Els actes d’aquesta festa donen protagonisme als nens i nenes de la ciutat, i és per això que, amb 3r, 4r i 5è, hem fet un pregó.
Han quedat força bé. De fet va ser una activitat de Llengua (tot treballant les parts d’un pregó, la sintaxis i l’ortografia) i d’ètica (els drets i deures dels infants). La feina els va motivar molt i només per això ja hem acomplert l’objectiu que ens havíem marcat.
Els penjarem al Web per a que podeu valorar vosaltres mateixos.
De ben segur molts de vosaltres us preguntareu: qui era Sta. Eulàlia? Aquesta noia va viure al segle IV i va ser martiritzada 13 vegades quan tenia 13 anys.
Us heu adonat que al Claustre de la Catedral de Barcelona hi ha oques?
En concret n’hi ha 13, per recordar l’edat de la Santa i els seus martiris. Ella està enterrada a l’altar major de la catedral. La llegenda diu que mentre que la ciutat conservi les 13 oques, Sta. Eulàlia protegirà la ciutat.
Si voleu saber el programa de les festes consulteu http://bcn.cat/santaeulalia

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaya, veo que hemos cambiado el blog, casi lo confundo con el de un amigo mio de la Vanguardia, tiene uno que se llama "El caminante", cuando tengas un ratito, lo miras.
La Rua, genial como siempre, traje una amiga y se que do alucinada de lo que se organiza. Pero tiene mucho colorido, y disfrutamos un poco del Carnaval.
Una sugerencia, si se permite. Durante la semana del Carnaval, los niños llevan diferentes cosas, corbatas, gorros etc etc. El jueves que es el dia de la tortilla, para ellos, seria muy bonito, que ese dia, como hacen en muchos colegios, llevaran cada uno el disfran que quieran, pensar que por Reyes, por los cumples, todos tienen alguno, en nuestro tiempo...ya hace demasiado, nos disfrazabamos con cualquier cosa, pero ellos que tienes sus disfraces tan bonitos, seria divertido verlos salir del cole disfrazados de Princesas, del Zorro, de Payaso... etc etc.
Es una sugerencia para el proximo año.
Un Saludo,
Cristina

Anònim ha dit...

M'agradat molt saber perque hi ha oques al claustre de Barcelona. Quan hi vagi les comptare

Lourdes Borr�s ha dit...

Moltes gracies pel suggeriment. La Festa Major d�hivern ser� una bona excusa per fer una de les coses que mes m�agraden; entrar al Claustre de la Catedral i passejar pel Barri G�tic.
Que gaudiu de la festa !!

Jordi ha dit...

Anem tot sovint al claustre de la catedral, però no en tenia ni idea del tema de les oques. Ara quan hi torni ja tinc una feina per fer, comptar les oques, i comprovar quantes n'hi han.

Anònim ha dit...

Es ben bé que totes les nostres cel.lebracions tenen un marcat to dramàtic, però és així, sort que algú va idear el tema oques que sempre dona un punt pintoresc i original al tema. El Martí i jo també aprofitarem per anar a comptar oques....
Rosa B. ara si????

Olga ha dit...

Vaja!! Jo que pensava que desprès del Carnaval ja descansariem, i ja ens proposes més coses. Qualsevol és queda ara sense anar a veure les oques, aprofitarem el cap de setmana per fer-hi una ullada.
Felicitats a tots el pregoners, han fet uns escrits genials.

Dijous, 10 de maig del 2018 GUÀRDIA URBANA Avui hem fet Educació VIal a l'escola. Ens han ensenyat les motos i hem pujat. Ho hem pass...