8/9/10

Dimecres, 8 de setembre de 2010
ENQUESTA
Tots coneixeu la meva opinió sobre la setmana blanca que farem enguany.
Dins l’ambient docent no conec a ningú que hi estigui d’acord.
Amb els pares i mares que he parlat tampoc he trobat a cap que hi estigui d’acord. Bé, he de confessar que això no és del tot cert. Hi ha un sol pare, un de sol, que sempre m’ha dit que ell no ho troba malament.
Malgrat aquest desacord general i unànime, no he sentit que en aquest país les famílies hagin manifestat la seva queixa de manera pública i ferma.
Ep! Ara no vingueu a queixar-vos a mi... encara no sóc Consellera d’Educació!
No sé d’on vaig treure, ni qui m’ho va dir,que a la Comunitat de Madrid s’havien tirat enrere i no es faria la setmana blanca, ja què les famílies s’havien oposat enèrgicament. Els cinc dies es farien de manera distribuïda al llarg del tot el curs escolar.
Per tant, si no vaig errada, a l’únic lloc on es fa és a Catalunya.
No he consultat el tema de manera oficial, ni de fonts fidedignes i, sincerament, aquests dies no tinc temps de fer-ho.
Si el que dic és cert, crec que la nostra societat està en crisis. Ja ho sabíeu oi? De fet jo parlo de crisis sociològica, no econòmica.
Com pot ser que ningú estigui d’acord amb una nova llei i no siguem capaços de moure un dit per a canviar-ho?
Potser és què no sabem a on ens d’anar a queixar?
Potser és què estem massa ocupats i no tenim temps de queixar-nos?
Potser és què ens queixem a la persona equivocada?
Potser és que tots esteu d’acord amb el nou calendari escolar i jo sóc la única que no hi estic d’acord?
Per a contestar aquesta última pregunta enceto, de nou, l’enquesta.
A veure quins resultats obtenim.
Espero les vostres respostes per conèixer la vostra opinió i decidir com enfoquem a l’escola la setmana blanca.

11 comentaris:

Montse Galan ha dit...

Serà q els catalans ens hem acostumat a agafar-les tal com venen?? Queixar-nos? A casa i en "petit comité" molt, però no se si per falta de temps, de ganes, per desconeixent, per mandra, per pensar q no servirà per a res... el cert és que no moven un dit.

A casa no estem d'acord en que es parteixi un trimestre sense cap obectiu, i sabem que d'aqui a uns mesos se'ns plantejarà un problema, però....

Montse

Albert ha dit...

Estic totalment d'acord amb que el curs hagi començat el dia 7 de setembre. Respecte al tema de les vacances d'hivern la solucio es facil, fora vacances blanques. No es queixen de que si parar despres de nadal i abans de semana santa es un inconvenient que trenca el ritme...doncs res a treballar com fem tots que durant el curs ja hi ha prous vancances a mes de festes de lliure eleccio no trobeu?
Albert

Anònim ha dit...

Quan vaig sentir per televisió el Conseller Maragall, recomanant a les famílies que aprofitessim els dies de la setmana blanca per gaudir dels nostres fills... ni t'explico el què vaig dir.. com si això fos tant fàcil!!! Ha pensat que no totes les empreses donen la possibilitat de gaudir de les vacances quan el Conseller vol? No, no ens sembla gens bé.
Judit

Anònim ha dit...

Fa molts anys que es parla de la necessitat de reformar el calendari escolar, sobretot per escurçar el període de vacances d’estiu, i personalment hi estic d’acord. Crec que les vacances són massa llargues i, per tant, una proposta orientada a aconseguir aquest objectiu em sembla raonable. Pero el que considero més important de tot, es que continuem tenint un problema que no resolem, i no passa només per tocar el calendari escolar. Em refereixo a la racionalització d’horaris i a la conciliació de la vida familiar i laboral. I aquest és per a mi el gran tema de futur. I, evidentment, aquesta no és una qüestió específica de l’ensenyament, sinó del conjunt de la societat.

Silvia M. ha dit...

Soc casi una especialista en queixes impossibles, però el problema d'aquesta societat es la unió. Aquí tothom va a la seva, tinc 2 queixes al ajuntament pels carrers... un ja l'estan arreglant i el altre al menys está net. Un altre contra un constructor quan es un tema de veïns però ho he fet tota sola... Però lluitar contra el govern... això ja son paraules majors... Que fem? Una manifestació? Queixes escrites? Truquem a les radios? Ens hem acostumat al canvi del Euro, a la pujada d'impostos, congelació de sous, canvis de direcciò de carrers... a tot.
No estic d'acord però el problema no es el mateix al setembre que al febrer...? perquè jo de fet nomès tinc 3 setmanes de vacances.
Estic d'acord amb L'Albert, fora vacances d'hivern

Anònim ha dit...

Potser és que estem acostumats a que no sens escolti!!!
I ja no tenim la força d'un país.
Laia

Anònim ha dit...

Jo estic d'acord. No treballo, visc fora de Barcelona i em passo tot el dia fora de casa. La Setmana blanca estaré a casa, però pels que treballen e és una verdadera .....
Encara que la gent es queixi no es pot fer res.
mamaFau

Anònim ha dit...

La verdad es que si en Madrid lo ha conseguido esta claro que tenemos la cara de idiotas de siempre. Pero hay que decir que tampoco querian la zona azul, y tardaron, pero al final la tienen. Aqui, es que se creen que somos como los Autonomos, que creen que todos son ricos, y hay algunos que no llegan a final de mes y si se ponen malos los primeros quince dias, se mantien con agua.
Bueno no me enrollo mas:
SEMANA BLANCA para los padres en Febrero tambien y solucionado el problema, que ellos nos den el sueldo de esa semana. Asi seguro que no lo harian.
Cris

Anònim ha dit...

no estic d,acord amb l setmana blanca, encara que jo ting la sort de tenir la mateixa setmana de vacances,pero tambe enteng els pares que treballem i no tenim a qui deixar els petits,si ja es dificil per la nostre economia dexarlos al casal tot el mes, nomes falta que tinguem que pagar un extra al febrer, pero a qui li presentem la queixa??fem vaga de pares? voleu dir que ens faran cas?????

Anònim ha dit...

El nou calendari escolar, ens haguèssim de queixar-nos abans, ara, però pot servir perquè el proper curs tornin a rectificar, seria una possible solució.
Per fer el calendari han d'haver uns dies lectius i decideixen
començar el 7 de setembre, dimarts, perquè no començar el dilluns, puc entendre que els professors tinguin menys temps per preparar el curs, però els nens hauran de venir a escola el 7 de gener, divendres, sense poder gaudir de les joguines que els hi han portat els Reis. Que volen aconseguir amb això?, Pare Noel, que tindran més temps per jugar?.
Setmana Blanca, fer casal el mes de març?, preparo casals i no es el mateix preparar una setmana que un mes. I desprès el temps no acompanyarà, fa fred, moltes possibilitats de ploure, això significarà que els nens hauran d'estar tancats a les classes.
El nostre Sr. Conseller ( per dir-ho de forma educada) té fills i néts, però com són d'alt standing, podran fer festa per portar-los a esquiar tota la setmana, ara bè, la classe treballadora, no tenim aquesta facilitat.
gemma

Berenguer ha dit...

Ja som 5 a l'enquesta!