19/9/10

Dijous, 16 de setembre de 2010
EXTRAESCOLARS
El setembre és un mes complicat.
Comencen les classes, ens hem de posar de nou a to, agafar el ritme de cada dia, normalitzar horaris… en definitiva aterrar a la realitat de cada dia.
També és el moment d’organitzar les activitats extraescolars.
Piscina, futbol, anglès, catequesis, manualitats, patinatge... tot és bo per omplir les tardes durant la setmana.
No estic pas en contra de què els nens facin coses al sortir de l’escola però no us oblideu del sentit comú.
Diuen els experts que tenir totes les tardes ocupades i tot el temps lliure ocupat no és massa bo pel desenvolupament formatiu de les persones.
Anar de bòlit cada dia al sortir de l’escola crea mancances efectives i provoca estrès.
Recupereu el plaer de venir-los a buscar sense pressa. Anar a berenar amb calma. Xerrar de com anat el dia. Fer els deures i gaudir del que estan aprenent. Deixar-los que juguin sols amb les joguines i inventin aventures.
Activitat extraescolar: jugar sols
Dies: un o dos cops a la setmana
Cost: 0 euros
Resultats: nens feliços, tranquils i imaginatius. Famílies menys estressades, amb més temps i gaudint de més moments amb els seus fills.

5 comentaris:

Patrícia Borràs ha dit...

Nosaltres som partidaris de q han de fer alguna activitat extraescolar, xo com dius no cal abusar-n´he, ja tindràn prou temps x anar estressats quan siguin més grans, de moment nosaltres tenim com extraescolar el parc i la piscina amb els pares com un joc els dissabtes...
Bona setmana a tothom!

Patrícia

Berenguer ha dit...

Totalment d'acord. De fet nosaltres ho hem limitat, tot i que la indianeta volia fer més coses.

Anònim ha dit...

EL NOSTRE SENTIT COMU CONSISTEIX EN APUNTAR-LO EN ALLO QUE ELL ENS DEMANA. NO FER-LI FER RES PER OBLIGACIO O PER COBRIR LES TIPIQUES FUSTRACIONS DELS PARES.
DE MOMENT AIXI ES FELIÇ I NOSALTRES TAMBE.

Anònim ha dit...

jo també penso el mateix, no cal omplir-los d´obligacions ja tindran temps a la vida, nosaltres farem al que ens agrada, és a dir, el que la nena ha demanat. El meu lema és poc i bé...no?
Mònica

Anònim ha dit...

Aquest any tots dos tenien molt clar que volian fer, ara bé, ella vol fer encara més, pero aixó implica tenir totes les tardes ocupades, i no es del nostra gust, així que la "discusió està a la taula".
Francesca