17/10/12

Dimecres, 17 d'octubre de 2012
BARÇA KIDS
Un dia llarg, interessant, divertit, diferent, emocionant...
L’activitat consisteix en reflexionar sobre el treball en equip, l’esforç, l’ambició, el respecte i humilitat mitjançant jocs, vídeos i xerrades.
També hem aprés, al menys ho hem intentat, conèixer les regles bàsiques del rugbi. Un esport desconegut pels nens i nenes de l’escola.
Fotos CICLE INICIAL


FOTOS CICLE MITJÀ

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Ha sigut molt xulo i la setmana que ve ho tornem a fer!! No et puc explicar gaires coses mama però hem vist un vídeo, hem jugat a rugbi hem jugat al mocador, hem, hem... Tot això explicat en segons, amb un passaport a la ma un poster a l altra i una samarreta llampant. I una cara de felicitat!! Gràcies! per cert m'ha llegit el poster al mig del carrer i només arribar a casa l hem penjat amb xinxetes a la paret. Es maco, oi mama? Rosa B.

Olga Enériz ha dit...

Desprès de molt mal de caps i dialegs, he decidit, o més bé, el meu fill de vuit anys ha decidit venir avui a l´escola. A casa no som del Barça, som de l´Espanyol. Independentment d´aixó, no estem d´acord en que s´ensenyin els valors i respecte amb colors i simbols, de cap tipus, creiem que l´escola ha de tenir el seus propis mitjans per ensenyar aquets principis sense la necessitat de vestir-se de ninguna manera, de fet, des del dia primer, confio que aquesta tasca es realitza. També entenc que l´escola, amb la posada en escena i la declaració de bones intencions per part d´aquesta institució, accepti realitzar aquestes activitats.
El Barça té tot el dret a promou-re aquestes activitats, per suposat, però es tendría que realitzar fora de l´horari escolar.
Hem miro avui les fotos,i he quedat parada amb el lema que llueix la samarreta "qui té valors, guanya"....jo sé fer la lectura, però els nens per lògica que pensaràn?= quin perd, no té valors?,...tot plegat m´assembla molt fort, i no puc deixar d´expressar la meva indignació, encara que haig d´acceptar per força que son minoría els que puguem pensar així. Hem reconforta que haver parlat amb gent del Barça expressan la mateixa opinió que jo, tot s´ha de dir.
Reconec, que aquets dies veig nens molt emocionats de tenir el Barça a l´escola, i jo m´alegro pel ells...espero que hi hagi pares que també sapiquen veure als altres nens,... és molt fàcil, nomès han de canviar els colors a la seva imaginació.

Berenguer ha dit...

Estic segur que aquesta activitat serà de molt profit als nens: aprendre que amb valors es pot anar i arribar a tot arreu (sempre es guanya) encara que es perdi en el joc.

No crec que l'activitat s'hagi fet contra ningú. Si la fundació de l'Espanyol (que he vist al seu web que també en té una) proposés alguna activitat d'aquest estil, jo hi donaria suport! Com a culer des de que vaig néixer, ensenyaria als nostres dos menuts (també socis del Barça des de que van néixer) que l'Espanyol és un club més que centenari de la ciutat, i que no hi ha res com la rivalitat ben entesa i respectuosa.

Visca el Barça i Visca l'Espanyol!

Anònim ha dit...

Particularment no soc de cap equip, potser estic una mica més lligada al barça perqué el meu pare ho era i sempre que podia l'acompanyaba al camp. La veritat és que nosaltres hem vist aquesta activitat com una activitat educativa com qualsevol altra, deixant de banda els colors. Crec que del que es tractaba era d'ensenyar els valors de l'esforç,treball en equip, respecte.. i sincerament la Sandra i L'Oriol (espero no haber-me equivocat amb els noms) ho van fer molt bé, almenys el Sergi va sortir molt concienciat, emocionat i ho va passar pipa com va dir ell. Quedem-se amb aixó que és el que veritablement importa.
Gràcies per les fotos.
Francesca.

Anònim ha dit...

Quan vaig saber que es faria aquesta activitat pels nens de primària (treballar uns valors molt importants en l'àmbit de l'esport i apendre un esport desconegut pels nens) em va semblar una idea genial.

Sóc una seguidora fidel del Real Madrid, i a vegades penso que som els adults els que ens capfiquem en els colors, i són justament els nostres colors els que no ens deixen veure més enllà.

Personalment em quedo amb uns nens il.lusionats per haver viscut un dia diferent a l'escola i aprés un nou esport, sense tenir en compte ni colors, ni escuts, ni clubs.

Anna

Anònim ha dit...

Jo si que sóc culé però no és el tema que s’ha treballat a l’escola. La meva filla ha sortit de l’escola encantada, a dins del cotxe m’ha explicat com li havia anat el dia i en cap moment ha sortit la paraula Barça. M’ha explicat que han jugat a Rugbi, que han treballat diferents valors per la vida (no només aplicats a l’esport), que hi havia uns monitors molt simpàtics etc. Ha gaudit molt de l’activitat.
Sense ofendre a ningú. Crec que ja està be de sobreprotegir els nens d’aquesta manera. Si avui és el Barça que promou una activitat demà pot ser l’Espanyol, i què passa? Quin problema hi ha?, mentre l’activitat sigui educativa (evident a l’escola) i els nens gaudeixin, cap problema. A part, no voleu que els vostres fills creixin lliures?, que siguin ells els que escullin que volen i que no volen fer (en mesura i segons l’activitat), quina tonteria més gran no fer l’activitat perquè la promogui el Barça Kids, es que no m’ho puc creure ni m’entra al cap.
Per acabar, evidentment, m’ha explicat que hi havia nens que no podien sortir a la foto i que no els hi han regalat la samarreta. Perdoneu un altre cop però açò si que és trist. Sense ofendre. Bona feina Escola del Carme.

Anònim ha dit...

El meu fill quan ha sortit d'escola estava emocionat, a casa som del Barça però estic segur que el meu fill diu que és del barça perquè nosaltres ho som. Porto al meu fill a una escola inclusiva, i si sempre ens queixem de que hi ha molts deures, han d'estudiar molt i no tenen temps lúdic estic orgullós de que el dia d'avui l'hagin dedicat a pensar en valors com el respecte,el compromís, la tolerancia, l'educació, l'ambició, l'humilitat, el treball en equip i l'esforç.
Qui té valors guanya! què vol dir que qui perd no té valors? aquesta frase significa que es guanya quan s'aplica aquests valors a la vida, en la família, a l'escola, fent esport...si tenim valors ens anirà millor la vida.
El meu fill m'ha explicat que han utilitzats ordinadors portatils a classe, que han definit tots els valors, que han jugat a rugbi i que no es guanyava ni es perdia l'important era participar, aprendre, saludar a l'altre equip, jugar en equip, felicitar al company, no enfadar-se si no es conseguia marcar.
Personalment com a pare aposto, confio i estic orgullós de que el meu fill hagi fet aquesta activitat.
I si el meu fill un dia em diu que se'n va a treballar a Madrid, per exemple? no anirà a treballar per ser del BarÇa? espero que els seus fills vagin a una escola com la nostra.
Escola, endavant amb aquestes iniciatives siguin de l'equip que siguin.

Víctor

Anònim ha dit...

Espero que aquests valors tant maco que ho pintan serveixi per alguna cosa,pero recordeu que aquests valors,treball en equip,principis...,hi han altres activitats per fer-ho i anonim ja que dius que volem que els nostres fills creixin lliures tambe la gent es lliure si es vol posar una samarreta o no o vulgui sortir en una foto o no,LLIBERTAT no...,anonim no se on veus la tristesa...VALORS,RESPECTE nosaltres els primers. Manel

Marta Blanch ha dit...

A mi el que em sembla lamentable és com alguns seguidors de l'Espanyol es poden sentir tan atacats per coses totalment alienes a ells. Que "qui perd no té valors"? Realment el comentari vol dir no haver entès res. Però segur que els vostres fills que han estat treballant l'activitat sí que l'han entès. I aquest era l'objectiu de l'Escola així que, enhorabona Escola del Carme! Una pena que no hagueu pogut gaudir amb ells compartint i comentant els aspectes positius d'aquesta gran activitat però per gustos colors, mai més ben dit.

Altres maneres d'apendre valors? El dia que l'equip X monti una activitat daquesta envergadura (6h de muntatge, 5 Ipads per classe, fotògraf, samarretes, material esportiu i 2 monitors durant 3 dies disposats a donar el màxim durant 5h) no dubto gens que l'Escola, procurant SEMPRE per l'educació i l'aprenentatge dels seus alumnes, tornarà a aprofitar aquesta gran oportunitat.
Marta Blanch

Anònim ha dit...

Es curioso la polemica que ha levantado el quien organiza la actividad y no en el reultado que esta dando esta.
Ni ayer, ni hoy he visto salir ningun niño decepcionado por quien esta realizando la actividad, todo lo contrario, he visto a niños impacientes por explicar aquello que han hecho y aprendido en esta.
Porque no aprendemos de ellos??? de ver que la actividad es de calidad y no por quien la realiza sino por como la viven los nuestros hijos.
Me sorprende ver como unas rivalidades futbolisticas supera las barreras y hacen que cosas que son sencillas se compliquen.


Manel ha dit...

No te equivoques Marta, si ese equipo X se llama Real Madrid, y me atrevería a decir incluso el Espanyol, por muchos aspectos positivos y didácticos que tuviera la actividad, estoy segurísimo que el colegio ni se lo plantearía.
Es más fácil convencer o perder la asistencia de 4 que la de 200.
Se que lo que planteo es una utopía, pero mezclar valores con unos colores determinados.......



Manel

Anònim ha dit...

Primerament felicitar al FC Barcelona per iniciatives com aquesta que simplement intenten fer dels nostres fills millors persones. (si l’organitzador fos un altre el felicitaria igualment).
La tolerància i el respecte comencen en els actes dels pares.
No cal dir, que una persona adquireix uns valors en funció dels referents que té i dels estímuls que rep. Valors com respecte (treballat avui a l’escola) o tolerància s’aprenen quan els pares també ho siguin.
De tota manera em reconforta pensar que els nens son molt menys rebuscats. Estic segura que tots ells han gaudit de l’activitat per si mateixa sense pensar en quin color ho estaven fent.
Sense ànim d’ofendre ningú no cal ser un expert en pedagogia per veure que a les criatures els atrau i influeix molt un missatge que prové de Xavi, Puyol, Iniesta o Valdés.

Lourdes Borràs

Anònim ha dit...

De què estem parlan? No es tracta que els nens facin activitats lúdiques, que disfrutin, que surtin de la rutina per un dia, que aprenguin bons valors, a treballar en equip...
Tant fa, si ho promou un equip o un altre, l'Ajuntament o el veí del 3r. Son nens i cal agrair a qui sigui que ho faci l'esforç d'anar a una escola a preparar una activitat pels nostres nanos i a l'escola que estigui disposada a fer activitats fora de curriculum.

Montse Galan

laia ha dit...

Alucinada... No ho acabo d'entendre, que més dóna qui ho promogui?
En fi, una activitat molt interessant. Gràcies a tots els qui la han feta possible!

Anònim ha dit...

No em puc creu el que estic llegint. Pero com es pot ser tant rebuscat... Plantjar-se si el fill ha d'anar a l'escola, rebutjar una samarreta de regal. Que esteu transmetent als vostres fills?
Carme

laia ha dit...

Alucinada... No ho acabo d'entendre, que més dóna qui ho promogui?
En fi, una activitat molt interessant. Gràcies a tots els qui la han feta possible!

Marta Blanch ha dit...

Manel, això que descrius té un nom i es diu democràcia. Clar que l'Espanyol pot venir a fer una activitat per 4 nens però, que fas amb els 200 restants? Una mica de sentit comú siusplau. Crec que tothom ha d'apendre que a la vida es trobarà amb situacions en que no formes part de la majoria i no cal fer tal drama.
És més que obvi que l'Escola en cap moment obligarà a un nen a posar-se una samarreta si no ho vol. El que seria interessant analitzar és: qui no ho vol? El nen o els pares?
Marta

Anònim ha dit...

Els comentaris anteriors m’han empès a entrar en el web d’FCBkids per tal de conèixer aquest projecte.

Sincerament, penso que els continguts que hi he trobat són de qualitat, “neutrals” i del tot adequats per a l’educació infantil. A més, trobo molt encertat el fet d’utilitzar el rugbi, en tant esport minoritari que és i pel reconegut “fair-play” dels qui el practiquen, com a vehicle per transmetre els valors “sans” de l’esport.

D’altra banda, crec que no s’ha d’excloure a cap entitat o associació només per motius subjectius com pot ser el fet que no hi tinguem una afinitat. És més, crec que l’Escola ha d’aprofitar les activitats que les entitats del nostre país ofereixen per tal de reforçar l’educació dels nostres fills.

Desitjo que en el futur hi hagi més activitats d’aquests tipus a l’Escola.

Josep Ros

Anònim ha dit...

LLegeixo els comentaris amb la satisfacció de veure que compartim molts punts en comú: totalment a favor de l´educació de valors, d´activitats divertides i diferents per trencar la rutina escolar, recònec perfectament els que poden ser uns bons referents pels nens, utilizar l´esport com a mitjà per inculcar aquets valors….veure els nens emocionats i contens no té preu,…el meu no s´ha passat bé, s´ho va pasar mooooooooooolt bé!!.
He de dir que en cap moment he pensat que l´activitat va en contra de res ni de ningú, ni per un sol moment m´he sentit “atacada”,.. però sí és a favor d´algo, encara que presentat de manera educativa i lúdica, així ho sento i així ho expresso.
Potser si no m´haguès presentat com a seguidora de l´Espanyol les opinions hagueren anat en un altre sentit, però reitero la idea principal del meu escrit d´ahir: PER UNA EDUCACIÓ DE VALORS SENSE SIMBOLS NI COLORS.
Jo, i els nostres nens entenem perfectament la frase de la samarreta(ja ho vaig dir), jo perquè tinc una edat per entendre-la i els nens perquè els hi em fet entendre. Ho sento , seguéix sense agradar-me(la samarreta té símbols i colors relacionats amb la frase, és obvi).
Agraïda infinitament a l´Escola del Carme per el tracte personal que he rebut envers aquest tema, l´oportunitat per utilitzar aquest mitjà per expresar-me, són ja uns quants anys de relació i sempre he pensat que he tingut molta sort de trobar aquesta escola on la “filosofía de vida i valors” és tan coincident amb la meva. Gràcies.
OLGA ENÉRIZ