30/5/11

Dilluns, 30 de maig de 2011
DEURES D'ESTIU
El curs s’acaba i és el moment de decidir si han de fer deures durant l’estiu.
L’any ha estat llarg i dur. Han treballat molt i cal donar-se un respir.
De totes maneres no hem d’oblidar que les vacances són llargues i els nens no haurien d’estar tres mesos sense agafar un llapis ni llegir.
Seria interessant que a l’acabar el curs no es fes el llibre de vacances de seguida. Molts el fan per acabar-lo i no pensar-hi més però en aquests casos no serveix de res fer-ho. Si es vol avançar es pot fer la part de Medi, pintar i poca més.
Els deures d’estiu són per no perdre un hàbit de treball, per no oblidar conceptes i per mantenir un cert ordre no tan ociós i gandul.
L’ideal seria, segons el meu criteri i el que recomano sempre, no perdre l’hàbit de llegir.
Haurien de llegir cada dia. La lectura fomenta bons hàbits, ens educa, ens informa, ens diverteix i si anem a les tardes a les biblioteques estarem fresquets i més tranquil•lets que no pas passar-nos hores a les places caloroses, brutes i sense fer res de profit ni aprenent res de bo.
Durant les vacances familiars no cal fer deures, ni emportar-los d’estiueig. Al cap i a la fi el que fem és passejar el quadern i oblidar-lo. Les estones més caloroses es poden passar llegint a l’ombra.
Un cop la família torna a treballar i el setembre treu el nas, seria el moment per fer el quadern. Una bona organització diària farà que s’acabi a temps.
Fent-ho així els nens tornen a la feina paulatinament, recorden conceptes i no arriben a l’escola havent oblidat fins i tot els conceptes més mínims.
Clar que això és viable si el curs comença el 12 de setembre. Si comencem el dia 7 aleshores caldrà posar fil a l’agulla la darrera setmana d’agost.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Sera que pensem que els infants i la gent jove no necessiten temps lliure o que en necessiten poc. Si sumem la jornada escolar, les activitats extraescolars i l’estona de deures hi ha dies que els nens superen als adults en jornada laboral. Si creiem necessari com adults poder desconnectar plenament de la nostra activitat laboral durant l’estiu perquè no ens ho podem plantejar amb els alumnes?
L’estiu és una bona estona per compartir estones amb la família (sempre que sigui possible), per passejar per la muntanya, per anar a la platja o piscina, per aprendre a cuinar al costat del pares, per millorar amb la bicicleta, els patins o nedant, per tenir estones per a fer no res, per fer noves amistats, per anar a un teatre, al cinema.....
Sens dubte durant les vacances els nens i nenes no poden oblidar els hàbits i els coneixements que van adquirint, però els deures són la millor manera de treballar-ho?
APM

Anònim ha dit...

A tots ens agrada fer vacances, peró evidenment no podem gaudir de tres mesos de vacances, i la veritat és que si en dos,tres,quatre setmanes quan tornes a la feina i tens que començar amb els horaris i rutines es fa dur, imaginem quan son tres mesos, sols cal pensar en quan nosaltres eram estudiants. La veritat és que a casa ho fem diferent, acostuman a llegir cada dia, pero el llibre de vacances el començan quan començan el casal, durant el dia es diverteixan fent activitats pero a la tarda aprofitant que no hi han extraescolars fan cada dia un full, llavors quan agafem vacances tota la familia, tots plegats fem vacances i quan nosaltres tornem a incorporar-nos a la feina ells si encara no han acabat el llibre continuan i sino no hi ha problema perqué tenen deures extras, i encara i així tonan ganduls.
Francesca

Anònim ha dit...

T'explico com ho fem nosaltres. Normalment estem a l'apartament amb els avis i a no ser que anem algun lloc,cada dia li faig fer,abans que vagi a jugar, una mica del quadern,2,3,4 pàgines,perque crec que així no perd la pràctica i no se li fa pessat. Aquest any li tocara tambè llegir molt. El cap de setmana descanÇa.
Marta Sanromà.

Anònim ha dit...

Suscribo completamente el comentario de APM.
No soporto que me llamen en plenas vacaciones desde el trabajo por algo que siempre dicen era vital y luego resulta inútil. Necesito por unos dias, unas semanas, saber que en mi vida no solo hay rutina y trabajo. Lo que quiero para mi, también lo quiero para mis hijos. Ellos también necesitan saber que después de un duro curso viene un verano delicioso, casi sin rutinas y hecho, ahora si, para poder gandulear.
Lo de la biblioteca me parece estupendo, pero no creo que pasar el rato en un parque o jardín limpio o desgraciadamente sucio, no sirva para nada, probablemente allí habrá niños, balones, cromos, cuerdas de saltar o tizas para hacer "xarrancas", probablemente lo compartan todo juegos y juguetes, ¿no es provechoso aprender a ello?.
Por último una imagen, mi hija de 7años en el balancín del jardín de sus abuelos, es verano las tres de la tarde, hace un calor sofocante, está sola y sonríe, sé que si la pregunto que es lo que hace, me dirá NADA!!!
Hacer nada y disfrutar con ello... eso son vacaciones....Bendito aburrimiento!!!
Nuria.