25/5/10

Dimarts, 25 de maig de 2010
CONTINUEM
Dia intens després de les mini vacances.
La majoria estàvem morenets, una mica de color sempre va bé.
A primera hora del matí ja ens esperaven les monitores que han fet el taller a Cicle Inicial. Demà el farem al cicle mitjà i dijous al cicle superior.
El taller anava a càrrec de l’Agència Catalana del Consum.
Va destinat als nens i nenes de Primària a fi de reflexionar i aprofundir sobre diferents temàtiques relacionades amb el consum.
La reflexió l’hem encaminat cap el fet de decidir quan tenim una necessitat de comprar alguna cosa, escollir el producte, utilitzar-lo i mantenir-lo.
En resum, són uns tallers destinats a educar el consum per aconseguir joves crítics, actius i responsables.
Vaig trobar la iniciativa molt interessant.
Els de 1r han fet l’activitat: veig, veig... les botigues, la seva diversitat i la quantitat de productes.
Han presenciat l’escenografia d’un conte. La Cric ve d’un altre món on tot és blanc i negre. L’Arc de Sant Martí l’ha portat al nostre barri i està sorpresa de la quantitat de colors que ens envolta i les sensacions que transmeten. Entre tots l’ajudarem a identificar els colors de les botigues.

Els de 2n han fet: nyam, nyam... què hi ha per berenar?, on hem treballat tot el procés de compra.
L’escenografia l’explicava en Menjamí Bon Profit que té moltes ganes de treballar i guanyar diners. Per això ha decidit obrir una botiga nova al barri. En aquesta botiga es vendran berenars.
En Joan Poca gana és un client habitual. A partir d’aquests personatges els farem reflexionar sobre la necessitat de comprar, els gustos i la relació econòmica de tot plegat.

A la tarda hem rebut la visita del pare d’en Xavi.
Ens ha fet una classe de còmic, dibuix, perspectiva... molt i molt interessant.
El seu hobby és dibuixar còmics. Em va presentar un projecte per exposar als de 6è. De Primària.
Aquestes iniciatives de pares sempre són interessants, molt americanes, val a dir, ja que em va recordar el dia de les professions que veiem en sèries, però vaig creure que valia la pensa.
Els dibuixos que fa són extraordinaris i de ben segur hem aprés coses noves.






































3 comentaris:

Anònim ha dit...

Espectaculars els dibuixos del pare del Xavi, i molt interessant el tema, crec que van sortir molt contents...al vespre m'ho vaig estar mirant... tot un món això dels còmics.. i tant senzill que sembla, no?? doncs no!! és molt, molt complicat!!
Judit

Anònim ha dit...

Son molt macos, super detallistes,molt admirables, sobretot per gent com jo que precisament el dibuix no es el nostre fort, més aviat tot el contrari. Trovo molt interesant aquesta iniciativa, sempre es bó que s'aprengui a consumir bé, i més en una societat com la nostra, basada en el consum .
Francesca

Anònim ha dit...

Como siempre la escuela les enseña cosas reales de la vida, por eso es nuestra escuela, la que enseña teoria pero tambien la practica del dia a dia.

Como me gustaria saber dibujar tan bien, el mundo del comic es muy interesante.

Noelia Massagué.