10/11/09

Dimarts, 10 de novembre de 2009
PROVES DIAGNÒSTIQUES UN COP MÉS
És de sobres coneguda la tendència que té el Conseller d’Educació, Ernest Maragall, per fer proves de nivell als escolars de Catalunya.
Suposo que ell pertany a la Generació que es feien els famosos exàmens d’estat i li deurien agradar o potser li agraden molt les estadístiques.
Sigui com sigui desconec el motiu. El que si sé és que dedica part del seu temps, com a Conseller, a manar que es facin proves diagnòstiques als escolars de Catalunya.
Proves que, sigui dit de pas, contenen errades ortogràfiques i que hem d’imprimir els propis centres. No cal afegir que és el professorat qui les ha de corregir i que hem d’entrar les dades informàticament.
Està plenament convençut que els mestres d’aquest país tenen poca feina i cal donar-los exàmens de 10 pàgines per corregir.
La puntuació obtinguda no pot tenir cap repercussió en l'expedient escolar dels alumnes.
Tinc l’esperança que d’aquí un temps tingui, el Sr Conseller, un estudi tan complert dels resultats obtinguts que llavors estarà en condicions de redactar un currículum escolar coherent i que ens col•locarà al capdavant d’Europa. Jo no perdo mai l’esperança.
De moment el divendres vam passar les proves als de 5è.
De fet s’havien de passar a final del curs passat als de 4r però no van arribar a temps i ens les han fet passar ara.
Ja us informaré dels resultats. Si més no, ja que ho hem fet, servirà per veure que el nostre nivell continua estant per sobre de la mitjana de Catalunya.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Si l'esperança es l'últim que es perd, pero sento dir-te que dubto que tu o qualsevol de nosaltres veiem en el nostre país un curriculum escolar coherent, donçs en lloc d'avançar passos el que fem es anar com els crancs, potser aquestes proves serveixen per aixó, i així l'any vinent a més de tenir una fantàstica asignatura com es la ciudadania tenim un altre de nova igual o més interesant (ja,ja,ja).
Francesca

Patrícia Borràs ha dit...

Així es demostrarà la bona feina que fa l´Escola del Carme.
En quant a la feina del conseller... potser més valdria que es dediqués a fer una bona feina i no buscar "més tonteries" per cobrir l´expedient...

Anònim ha dit...

Aquest cop no ho diu el "nostre" Conseller, ho diu la LOE Llei Orgànica d'Educació, Llei Estatal: Article 144.