19/12/07

Dimecres, 19 de desembre de 2007
LES NOTES DE TOTA LA VIDA
He rebut, amb molta satisfacció, la notícia de que, a Primària, tornen les notes de tota la vida.
No sé d’on va sortir la idea del Progressa Adequadament o Necessita Millorar. Qualificacions que han estat absurdes, sense informació precisa i amb cap possibilitat de valorar l’esforç.
Les reformes educatives es fan des d’un despatx, lluny de la realitat escolar, i sense escoltar als mestres. Així van les coses a ensenyament en aquest país.
Després es fan informes oficials, surten com surten, i llavors fan una nova reforma, un altre cop sense consultar als mestres, per tant res canvia en realitat.
Totes aquestes reformes només serveixen per una cosa: donar als mestres molta feina de paperassa, moltes hores per la burocràcia i pocs recursos pràctics per solventar problemes i conflictes del dia a dia dins l’aula.
De fet, a les escoles, no hem rebut cap notificació oficial sobre el tema. Ens hem assabentat per la premsa. Tot plegat molt lamentable.
A l’escola nosaltres només utilitzàvem el PA i el NM pel Llibre d’escolaritat. Sempre hem cregut que les famílies havien d’estar molt més informades sobre el rendiment dels nens.
Aquest trimestre donarem els informes, del cicle inicial i mitjà, en el format d’informe i amb les qualificacions que utilitzàvem fins ara (cal millorar, arriba just, bé i molt bé).
Els de cicle superior els hi donarem la primera setmana, tornant de les vacances de Nadal, per donar-nos temps a canviar l’aplicació informàtica i retornar, el més aviat possible a l’Insuficient, el Suficient, el Notable i l’Excel·lent.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui l'àlbum, que maco. quina feinada per part vostre i sense deixar-nos de banda als nens i nenes, amb aquests tres mesos, quin treball que han fet quantes coses que han après. I ara a esperar les notes, demà o divendres, però les estem esperan amb moltes ganes. Tot i que ja es pot intuïr per on aniran amb els controls que hem anat signant, però encara falta veure algunes assignatures. Quins nervis, tot i que ja sé per on vindran.
Gemma

Anònim ha dit...

Bon dia,
Ahir vam estar força estona veient els àlbums, han d'explicar a cada full el que han fet.Treballen de valent i els hi agrada ensenyar la seva feina i que ho valorem.
Pressumeixen quan tenen un "Molt bé! Felicitats!" però els hi va fer especial il.lusió un full on hi havia un "9".

Anònim ha dit...

Quina feinada a veure fitxes i més fitxes, i sumes i lletres... cada una amb la seva explicació pertinent, uns albums molt treballats. Feina molt ben feta. N'estem més orgullosos que ells.
Ara a esperar les notes.. realment prefereixo les notes amb nº és més fàcil d'interpretar, tal vegada perquè les nostres eren així. És una verdadera llàstima però, que els professionals hagin de rebre la informació per la premsa, realment els resultats escolars d'aquest país no són culpa d'un sector, sino d'una política ben extranya. No?
Judit

Anònim ha dit...

Ja tocava tornar a les notes. Ja n'hi ha prou d'emmascarar el dèficit polític a l'ensenyament d'aquest país amb el NM i el PA, dues valoracions on tot i quep. Com un calaix de sastre. A més d'un (i no par-lo dels infants)caldria posar-lo a dintre del NM per sempre més.

Anònim ha dit...

És lamentable que els més petits i l`educació en general s`hagin de veure afectats pels vaivens de la política. MS

Anònim ha dit...

Ahir vem estar mirant el album i deunidó quina feinada.Jo us vull fel·licitar per la feina que feu dins i fora de l´escola. Jo també tenia ganes de que tornessin les notes de tota la vida.
BONES FESTES!!
PATRICIA

Anònim ha dit...

ESTIC ENCANTADA EN Q VINGUIN DE NOU LES NOTES DE TOTA LA VIDA.
OJALA TORNES L'EGB I TREIESIN TAMBÉ L'ESO...

Anònim ha dit...

Encara no hem pogut veure tot el album. avuí continuarem. m'agrada molt veure el que fan i que ells ho expliquin, perquè veig el seu entusiasme per la feina ben feta, cosa que no es tindria que perdre mai.
ja era hora que tornessin les notes tradicionals, sincerament trobo ridícul el progresa bé, encara que si he de ser sincera el notable, suficient sense cap mena d'informació més tampoc és el més acertat.
Francesca.

Anònim ha dit...

Gràcies. Ja tocava que el "lumbrera" de torn tornés a la normalitat. Amb el Víctor tenim autèntiques baralles quan treu un Bé baix o un regular alt. Es un embolic. A casa tenim una teoria del canvi. El senyor/a qe decideix les notes deu tenir un nen al cole i clar, no s´entera de res........ja ja ja
En serio, molt bé pel canvi però quina faenada pels profes
Per cert, l´album és perfecte. Sembla mentida la quantitat de feina que fan i encara queda......
Sònia Serret