12/12/11

Dilluns, 12 de desembre de 2011
AVIS MÓN
De fa una pila d’anys l’escola col•labora per Nadal amb la Fundació Privada Avis Món tot recollint menjar durant aquests dies.

Aquests voluntaris actuen sobre el col•lectiu d’avis que viuen sols, que tenen una pensió molt baixa i escassos recursos.
Crec que són transparents i professionals i per això mereixen el meu reconeixement i respecte.
Sóc de les que penso que no hem d’anar massa lluny quan cal donar ajut.
Aquí hi ha feina a fer.
Hem explicat als nens i nenes de cicle mitjà i superior, que ja tenen una edat per començar a entendre coses, que hi ha avis que viuen sols i que tenen pocs recursos.
La generositat cal aprendre-la i ser generós dóna moltes satisfaccions. Treballeu aquest valor amb l’exemple.
Els hi explicava avui el perquè l’escola feia aquest projecte solidari tot intentant tocar la fibra sensible i que s’adonessin dels privilegis que ells tenien i el valor que calia donar a les coses.
Les reaccions dels més petits, en aquest cas els de tercer, no s’han fet esperar. Un em preguntava si podia portar un tupper amb llenties com les que mengem a l’escola que són boníssimes i un altre volia portar un pollastre que fa la seva mama i que és molt gran i que no cap ni al plat.
Un altre volia portar galets de Nadal, tot i afegint si havia de portar el paquet o ja cuinats..
També hi ha els més pràctics que preguntaven si podien portar un paquet d’arròs.

Portin el que portin la reacció era el que volem aconseguir.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Et puc assegurar que van entendre el concepte del projecte. La Neus ens ho va explicar perfectament i amb detall. Valors com la solidaritat i al respecte als nostres grans son fonamentals. Hem de pensar que no estem forman metges, astronautes... el més important és que estem forman PERSONES, i projectes com aquests ajuden als nostres grans i també al nostra cor.
Francesca

Família Coll Borràs ha dit...

Tots coneixem algú a qui poder ajudar, i com dius no cal anar gaire lluny per trobar-ho, em sembla una iniciativa molt bona.
Nosaltres també podem participar? Si es pots ja ens donaràs instruccions, sino esperarem a arribar a l´escola gran...
Patrícia