17/12/13

Dimarts, 17 de desembre de 2013
QUANTITAT O QUALITAT PER REIS?

Hi ha una imatge que es repeteix cada Nadal: nens i nenes que obren un regal, el miren, diuen que els agrada molt i al cap de pocs segons l'arraconen per obrir el següent regal. I així fins que s'acaba la pila incomptable de regals que tenen pendents per obrir. L'emoció i la fal·lera per anar trencat papers de colors i obrint caixes gegants els embriaga...i al final el que ha passat és que la majoria no els aprecien. De tota la pila, només una o dues joguines seran les afortunades que rebran atenció.

Creiem que fer molts regals significa que els estimem més?

Diuen que el millor regal que se li pot fer a un nen és temps. El temps per compartir amb ell una activitat esportiva, cultural, educativa, el temps que podem dedicar-li per jugar, per llegir-li un conte, per parlar, per passejar...Són regals que sovint passen desapercebuts, regals que semblen invisibles, Però són aquests els regals els que a la llarga són més positius, educatius i beneficiosos.  De vegades es supleix la falta de temps amb l'allau de joguines. Aquesta actitud fa que els nens i nenes valorin més les coses materials o els regals que valen més diners, que no pas els propis sentiments.

Què demanen els nostres fills per Nadal?

La televisió els metralla contínuament amb anuncis publicitaris i molts pares cedeixen davant les seves peticions per compensar la falta d'afecte o el poc temps que els poden dedicar. Hem de pensar que quan més joguines rep un nen, més en demanarà.

Són bons els jocs d'ordinador o les consoles?

Si controlem el temps que estan davant un ordinador o enganxats a la consola no ha de ser dolent. Jugar una estona està bé sempre que es deixi temps per fer altres activitats socials. Si es passen tot el dia "enganxats", el que estem potenciant és que aquests nens i nenes, quan siguin grans, seran massa individualistes, no valoraran l'opinió de la resta de companys i seran menys respectuosos i menys sociables.

 
 
 
Penseu-hi
 
 

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Completament d' acord. Eva P.

Anònim ha dit...

Quina raó !
Han de saber valorar el que tenen

Familia Sánchez Calpe

Anònim ha dit...

Molts s’apunten al carro els Reis, el Tió, el Pare Noel i molta gent ho celebra tot. ¿Resultat? Regals a casa, a casa dels avis, dels oncles, dels amics... Aquest costum d’anar recollint regals per les diferents cases em sembla gairebé patològic. El nen es passa el dia estressat pensant què li deuen haver portat a cada casa sense disfrutar de res.
Pero no només els nens han de ser educats. No només els nens han d’aprendre a renunciar i compartir.

Anònim ha dit...

A casa nostra, intentem no fomentar tot aquest allau de regals, es complicat, de vegades et tracten com si fossis "un bicho raro"...
Al nostre parer és millor qualitat que quantitat!!
Super d'acord amb el que dius!!!

Familia Dofí Gael

Fuentes ha dit...

Estic totalment d 'acord amb el que dius. L any passat el meu fill va tenir una pila de regals entre els pares, avis, tiets, padrins i amics. El meu fill obria els regals sense apreciar ni valorar- los, i dieia: i que mes tinc.

Això em va sorprendre molt. Calia tant? La resposta és: NO.
Esperem q aquest any els Reis ens regali als pares discerniment i sencillessa.

Familia fuentes Fernandez