3/9/08

Dijous, 4 de setembre de 2008
ESCOLES DEL MÓN: L'ELIT A MANHATTAN
Els nens americans comencen la seva escolarització obligatòria als 4 anys.
Tenen un ventall d’escoles públiques i privades que poden escollir segons el nivell d’ingressos familiars.
Fins a 5è de Primària la categoria d’una escola queda determinada per la programació extraescolar, no pas curricular, amb els clubs de ciències, matemàtiques i música.
Quan els nens acaben 5è han de fer un examen d’estat per determinar el seu nivell acadèmic.
És just llavors, amb aquests resultats escolars, quan comença la caça i captura, per part dels centres privats, dels millors cervells americans.
Segons els resultats que obtinguis són les mateixes escoles que busquen aquests alumnes oferint tot tipus de beques a les famílies, facilitats, transport gratuït i menjador escolar. Fins i tot poden aconseguir residència gratuïta depenen del seu coeficient.
Els nens privilegiats escollits passen primer per una sèrie de proves intel·lectuals i un cop admesos se’ls prepara de manera exhaustiva i rigorosa per ser les ments més brillants del món.
En teoria no fan distinció per motius econòmics ni per raça, ja que les beques els hi cobreixen tot però si no entres en aquests centres d’ensenyament superior i universitari cal que intentis entrar en un centre que puguis pagar i en el full d’inscripció caldrà que omplis la casella corresponent als teus orígens: afroamericans, llatins o asiàtics.
La Universitat als EE.UU. és molt cara i no està a l’abast de tothom.
Per aconseguir ser una societat pionera en investigació, tecnologia i medecina cal que gastin els recursos en ments privilegiades i no es perdi el temps en la gent normal que també fa que el país tiri endavant.

1 comentari:

Aurora ha dit...

Hola Montserrat,

Fa temps que entro a sovint al teu bloc. M'agradaria dir-te que m'han agradat molt les darreres entrades, són molt interessants.

Gràcies!