8/10/08

Dimecres, 8 d'octubre de 2008
LLIBRES D'ESCOLARITAT
L’era dels Llibres d’Escolaritat ha acabat.
A partir d’aquest curs no hi ha cap nen a Catalunya que en tingui, i els que el tenen obert cal tancar-lo i arxivar-lo. Hem rebut un Manual d’instruccions per saber com ho hem de fer.
A l’escola podríem trobar llibres de l’època de la postguerra, i no exagero.
El Llibre d’escolaritat era un petit quadern on quedava anotat tot l’historial acadèmic de l’alumne. Tots el tenim.
Allà hi sortien totes les notes que havíem tret des del 6 anys fins que arribàvem a la Universitat.
Al llarg del temps hem tingut llibres de diferents formats, mides i colors.
Se’ls hi donava una gran importància. No et podies equivocar a l’omplir-lo, ni cometre cap equivocació sense afegir després la diligència corresponent.
Calia, durant uns anys, portar-los al Departament i allà els revisaven amb lupa. Cap errada hi podia sortir.
No es podia entregar a la família, ja que era un document que passava d’escola a escola i un cop finalitzada l’estapa educativa se’l donava a l’interessant no sense abans signar en un llibre de registre.
Si algú el perdia era un drama. Calia fer mil papers, presentar centenars de certificats i posar, fins i tot, un anunci al DOG.
Això ha acabat. Ara els nens tenen només un Expedient Acadèmic que cal baixar-se d’Internet. Omplir-lo amb no sé quin programa que haurem d’aprendre a funcionar. Enviar-lo no sé per quin mitjà. Tancar els llibres que hem començat a omplir.
De fet no sé de que em queixo. La Generalitat sempre posa fàcil les coses als mestres.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquestes modernitats duraràn quatre dies. Aixó es com el tema de les notes. Només saben que mareijar als profes i als pares.

Anònim ha dit...

Mai hagues pensat que era tan important, és veritat que a mi em van donar un llibre d'escolaritat quan vaig acabar l'institut, però la veritat, no se ni on para, ni mai ningú em va dir que era valuos ni que portava tanta feina als mestres, això que el contingut no estava gens malament, je je.
El puc buscar pel museu si cal, podriem entre tots crear una exposició...Visca la modernitat!

Anònim ha dit...

Mira quina casualitat que avuí treguis aquest tema, l'altra dia fent neteja va sortir al meu llibre i el vaig estar mirant, i precisament vaig pensar, sembla mentida que amb la época que estem i la tecnolia al nostra favor, encara no hagin inventat la manera de fer-ho més fàcil, sembla que algu hagi escoltat els meus pensaments.
Francesca