27/10/08

Dilluns, 27 d'octubre de 2008
PSICOMOTRICITAT FINA

A l’etapa d’educació Infantil és molt interessant treballar la Psicomotricitat fina.
Són activitats que consisteixen a fer moviments amb precisió realitzats pel dit, la mà i el braç.
Els nens han d’adequar la coordinació mà-ull i per això cal fer aquest tipus d’exercicis.
Dominar la psicomotricitat fina és fonamental per aconseguir, més tard, l’habilitat grafomotriu necessària per a una bona lletra, i una bona coordinació manual.
A l’escola ho treballem però també pot ser interessant fer-ho a casa.
Us dono algunes idees que us poden ajudar a aconseguir aquest objectiu, bàsic en l’etapa infantil i molt necessari en els primers cursos de primària.
Es pot treballar de moltes maneres però podeu:
- fer collarets amb boles petites tot passant-les per un fil
- trencaclosques i puzzles de tot tipus
- retallar
- ensenyar a fer nusos i llaços
- fer boletes de paper de seda
- enganxar papers de diaris
- estripar paper
- ajudar a la cuina a remenar, aixafar, decorar...

Ja podeu començar a deixar una estoneta els jocs d’ordinador i retornar a aquelles activitats, quemalgrat les noves tecnologies, no podem mai deixar aparcades.

8 comentaris:

Carme Fortià ha dit...

Feia temps que no passava per casa teva Montserrat!
Cada cop que et llegeixo, agareixo que existeixin espais com aquests, on les noves tecnologies ensenyin als pares l'ús dels vells jocs que tant ens divertien!

Anònim ha dit...

Aprofiteu que s'apropen festes per fer vosaltres les postals de Nadal, que ells retallin formes, les pintin, les enganxin... no es nescessita un gran espai, ni molt dematerial (colors, tisores, cartolines, coto fluix..) però l'estona que passareu junts serà bona per ells i enriquidora per vosaltres.
Judit

Anònim ha dit...

M'agrada molt el blog. Cada demati miro a veure que surt. Estic enganxada i nomes obrir l'ordinador vaig a veure que surt.

Montserrat gracies per tindrens informades.
Una coseta. Tambe necesitem fotos del pollets. A veure si surt alguna.

Gracies.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per les idees per treballar la psicomotricitat fina a casa!Aquest cap de setmana posaré a la pràctica una amb el meu "ós", ja que el tindré d'ajudant per fer els panellets!I moltíssimes gràcies per les fotos, m'encanta veure'ls al col.le!Sílvia Z.

Anònim ha dit...

Encara que els costa fer coses delicades els encanta provar-ho. Nosaltres a casa ho anem fen dia a dia, molts puzels, com diu el Martí, retallem i enganxem, pintem, fem lletres, te la teoria pero costa que surti al paper: un pal i un puntet a sobre és la i, despres sobre un paper blanc no té res a veure.També cuinem, dins un pot posem tots els ingredients per fer arros bullit, ara ja no se'n deixa cap, ara un all i una mica de sal mama.... Tot barrejat amb mooolta paciencia, però és ben divertit. Gràcies, aviat provarem nusos i llaços! Rosa B.

Anònim ha dit...

Nosaltres ja fa uns quants caps de setmana que estem fent les postals de Nadal, aquest any tenim un nou ajudant, el Sergi, les estem fent de totes les maneres posibles, amb retalls, gomets, paper de seda, d'aquesta manera van variant de material i així la feina no es torna rutinaria,i ara ben aviat farem les ornamentacions de Nadal, ja tenim les pinyes que vam recollir de la muntanya, i ens falta fer les figuretes de pasta de sal que pintarem i penjarem de l'arbre de Nadal.
Francesca

Anònim ha dit...

hola, buscan informacio sobre música he trobat aquest blog. Ara estic fen unes entrevistes a varis mestres de música pel treball de recerca. MOntserrat que em podries contestar aquestes preguntes? Bueno si vulguesis et deixo el meu correu electronic i et fiques amb contacte amb mi. leo_roser@hotmail.com

Moltes gràcies. ROSER

jaume amengual ha dit...

bon dia monserrat,
som en jaume amengual de mallorca i som un artessa que'm dedic a fer nussos, que'm podries dir quins nossos ensenya-ho a la canalla?, estic preparant unes unitats didactiques per les escoles i m'agradaria tenir informacio de primera ma, he contactat amb tu a traves d'un sercador i si vols saber el que faig domes has de visitar el meu portal a www.jaumeamengual.com
moltes gracies i fins aviat