20/10/08

Dilluns, 20 d'octubre de 2008
SEGURETAT A INTERNET
Fa dies escoltava a uns de 5è com presumien de la gent que coneixien pel MSN.
Altres parlaven de tot el que es podia trobar al google, ni punt de comparació amb un diccionari, deien.
Un de 6è em comentava que al you tube troba videos molt divertits i forca “marranos”
Aquest tema és molt preocupant.
Potser no som prou conscients del perill que els nostres fills i filles tenen a casa, amb l’ordinador i en la privacitat de la seva habitació.
A vegades alguns pares m’han comentat: no passa res, total parla amb amics de la seva edat. I tu com ho saps això del cert?, els hi dic.
Aquest tema em preocupa molt i és per això que he contactat amb l’Oficina de Relació amb la Comunitat de la Comissaria del cos de Mossos d’Esquadra de Sants.
Ells realitzen conferències preventives i informatives adreçades a pares i mares.
És una realitat que la utilització d’Internet s’ha estès amb gran èxit entre la infància i la joventut, bàsicament com a mitjà de recerca d’informació i d’utilització de nous sistemes de comunicació i interrelació amb altres persones. Aquesta bona acollida ha comportat canvis substancials en els hàbits de vida de nens i joves.
Cada cop es fa més necessari trobar espais fiables d’informació i comunicació a causa de la gran quantitat d’informació errònia i els abusos d’alguns usuaris de la xarxa.
Evidentment, i vull que quedi clar, els aspectes beneficiosos d’Internet pesen molt més que els aspectes negatius, tot i que aquests no es poden ignorar.
Jo personalment hi trobo molts avantatges, la prova més clara és que escric el blog i penso que és un dels mitjans de comunicació més interessants que ha tingut l’escola.
Però degut a l’amplitud del tema i la seva importància, farem una conferència per informar-vos sobre LA SEGURETAT A INTERNET.
Us informarem sobre la seguretat en l’ús d’Internet, en especial per part dels menors i adolescents, i alhora identificar quines són les pràctiques no recomanables, facilitant unes pautes i consells preventius perquè l’ús d’aquest mitjà es desenvolupi dins d’un entorn el més segur possible pel menor.
L’objectiu principal és informar de les activitats nocives, il·lícites i dels riscos actuals de la xarxa per evitar pràctiques de les quals podrien ser víctimes menors.
Encara que els vostres fills siguin petits és important que comenceu a estar informats del que us trobareu d’aquí molt poc.
Anoteu aquesta data a l’agenda: Dimarts, 18 de novembre, a les 19:00 hores. Conferència a l’escola sobre la Seguretat a Internet.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Visca els ordinadors i visca internet compartits en un recinte de la casa comú a tots!
La conferència es una molt bona inicitaiva, felicitats!
També fareu una xerrada als alumnes?

Anònim ha dit...

Felicitats per l'aniversari d'ahir.
Trobo interessantisim aquest tema, precissament l'any passat vaig assistir a una conferència que parlaven d'aquest tema, altres companys hem van dir però si el teu fill encara té cinc anys, la meva resposta va ser que jo m'havia de preparar i saber que em podia passar en l'adolescència o pre-adolescéncia, tot i que actualment ja saben manejar l'ordinador amb la infantesa.
Prevenir és el millor que podem fer, tot i que dintre de 5 anys, qui sap quins nous "invents" hi hauran.
El consell d'aquella conferència que hem va quedar més gravat va ser, l'ordinador al menjador. No queda estétic però és una manera de que el nen/a pugui estar amb l'ordinador i que no se senti controlat per les vegades que entres a veure´l. Esperarem el 18 de novembre i farem tot lo possible per assistir i escoltar els consells.

MOLTES FELICITATS, Et felicito per convocar aquesta conferència.

Serà la primera, espero, i que podran haver moltes més, ja que hi ha temes molt interessants que ens preocupen als pares, drogues i alcohol, abusos entre els companys,....

Gemma

Anònim ha dit...

Trobo que es una idea magnífica. Jo per sort encara no me vist involucrada en aquest tema, pero aviat haurem de començar amb tot aixó d'internet. M'apunto!

Judit ha dit...

Anotat!! perfecte i molt interessant, recordo una conversa amb un mosso fa un temps.. deia que l'ordinador ha d'estar en un lloc de pas en una casa, no tancat en una habitació, així, donat que hi vas passant, veus el què van fent sense interferir en la "privacitat" de la seva conversa.

Anònim ha dit...

Jo tambe crec que Internet es un instrument bo o dolent segons com s'usi. A casa nostra varem decidir que mai entraria l'ordinador a l'habitacio, crec que l'ordinador no serveix per dormir i si li busques un lloc al menjador tothom hi pot accedir i no hi ha "privilegiats" o duplicacio d'aparells. De la mateixa manera que no he vist mai ningu que dormi amb l'enciclopedia o amb els atles.
Teresa

Anònim ha dit...

Trobo la iniciativa molt interessant. Al igual que la Gemma el meu fill té 5 anys però crec que hem d'estar degudament preparats i informats perqué cada vegada comencen abans a fer ús de les noves tecnologies. Apuntat pel dia 18, allà estaré.

Anònim ha dit...

Aquestes coses fan molta por!!! En tots els camps internet és una eina molt bona però a la vegada molt perillosa. Es una bona idea donar alguns consells als pares, però no sabem que ens trobarem d'aqui a pocs anys....
Rosa B.

Anònim ha dit...

Molt bona inciativa!!
Estic completament d'acard amb tu i també amb la Gemma.

Laia

Anònim ha dit...

RECOMANO QUE VISITEU
http://www.internetsegura.net/

Anònim ha dit...

Crec que un bona prevenció es que els pares compartim l’experiència de navegar per Internet amb els nostres fills, us pus assegurar que a mi el meu fill de 5 anys m’ha sorprès amb tots els seus coneixements, habilitats i trucs.
Sens dubte comparteixo la idea de que a casa l’ordinador s’ha de col•locar a la vista de tothom, en una sala o estudi comú i també afegiria que cal posar límits i normes sobre el temps d’utilització.

Anònim ha dit...

Em sembla molt bé. Crec que a part dels ordinadors també s'ha de tenir en compte el boom d'internet als mòbils i la seva facilitat de contractació i preus cada dia mes baixos.