3/5/07

Divendres, 4 de maig de 2007
COMPETÈNCIES BÀSIQUES
Les competències bàsiques són unes proves estandarditzades que ens tramet el Departament d’Ensenyament i que, la setmana vinent, hauran de passar tots els alumnes (2n, 4rt i 6è de Primària i ESO) de Catalunya.
Els àmbits que s’avaluen són els lingüístics, és a dir, la comprensió i l’expressió oral i escrita, tant en català, castellà i anglès.
En teoria, el resultat d’aquestes proves haurien de servir per donar elements que permetin la reflexió per millorar la qualitat de l’ensenyament. En la pràctica porten un excés de feina al professorat per llegir tot el funcionament (no exempt d’errades), per passar les proves orals individualment (utilitzant fins i tot un cronòmetre) fora de l’aula, per passar les proves escrites, per corregir-ho tot i després per fer la tramesa al Departament; tot això sense oblidar el funcionament habitual de les classes.
Els resultats obtinguts no són públics, a fi d’evitar un rànking entre escoles.
Les proves són tan generalitzades que s’ajusten poc a les diferents realitats de totes les escoles i vivim uns temps de moltes realitats diferenciades.De totes maneres ja que ens toca passar-les, un cop tinguem els resultats en el mes de Juny, entre mig dels àlbums, les convivències, les classes obertes de les extraescolars, les notes finals, la graduació... ens seurem a fer la reflexió

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Bé, no t'estressis abans de començar..., conta fins a deu, o fins a vint, o...aprofita bé el cap de setmana.
Aprofito l'entrada d'avui per preguntar-te quan tindrem la informació de les convivències.
Bon cap de setmana.laia

Montserrat ha dit...

La donarem dilluns.

Júlia ha dit...

A més, crec que no es passen de forma igual a tot arreu, pel que he pogut sentir i comentar, si volen que siguin objectives que enviïn algun 'expert' a passar-les i valorar-les i que ens deixin treballar.

Unknown ha dit...

La mestra del meu fill em va comentar que els hi havien de fer aquestes proves de la Generalitat, i el que havia entés era que serveixen per mesurar el nivell general dels nens a tota Catalunya. Però imagino que les proves han de ser de matèria ja feta, no?

Montserrat ha dit...

Si, són proves de coses que s'han treballat durant el curs. De fet són preguntes acumulatives de la primària.