10/5/07

Dijous, 10 de maig de 2007
POLLS!!!
Avui he fet una cosa a l’escola que haig de fer massa sovint i que és molt desagradable. M’he posat uns guants i he començat a revisar els caps de tots els nens i les nenes d’un parell de classes.
Hi ha polls a totes les escoles, és una plaga molt difícil de controlar i de solucionar. La majoria de vegades estan en els caps més nets però jo crec que això és un tòpic ja que si no dubtes dels teus hàbits higiènics, no tens cap problema en venir a l’escola i dir que el teu fill té polls, en canvi quan hi ha mancances en aquest aspecte, la gent prefereix callar per no ser culpats d’anar o portar el cabell no del tot net, aleshores no ens assabentem i el desastre és estrepitós.
Els polls són insectes que s’alimenten de sang humana i s’instal·len en els cabells.
Viuen uns 35 dies i posen uns 10 ous al dia (feu càlculs i veureu que passa al cap d’una setmana amb només un poll que tingueu al cap). S’encomanen per contacte directe o per compartir pintes i gorres, ni volen ni salten.
Un poll no pot viure fora del cap humà i es mora en menys de 24 hores sinó s’alimenta, és per això que no es fumiguen les escoles contra els polls. L’espai físic de l’escola (taules, peluix, llitets, estris d’educació física, material...) estan nets de polls, de manera natural, tots els dilluns.
La meva experiència a l’escola em permet dir-vos els següents consells:
- per eliminar-los del tot, després d’utilitzar els productes farmacèutics, el millor és mullar en excés el cabell amb alcohol i tapar-lo durant dues hores amb un gorro de plàstic
- després de rentar el cabell, un cop esbandit, posar un raig de vinagre de poma ja que protegeix molt i no fa malbé el cabell
- la colònia de vainilla també és molt efectiva ja que l’olor els hi molesta
- un bany de color també evita molt el contagi
- venir a dir-ho a l’escola

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla que no saps en quin embolic t'acabes de ficar...
La veritat és que el tema dels polls té moltes versions, jo en conèc unes quantes diferents a les teves, però crèc que una de les coses que l'escola podria fer, i de fet a les normes es fa constar, és no permetre l'entrada a l'escola als nens que vinguin amb polls,és fàcil de veure com un nen/a es rasca de manera incessant, així s'evitarien molt els contagis i també la despreocupació de molts pares i mares.Tot i així no deixa de ser 'normal' l'aparició d'aquests visitants, com diria la senyoreta Elena.laia

Anònim ha dit...

Jo vaig preguntar a una botiga naturista que podia fer per prevenir, ja que la meva filla per problemes de la pell no pot utilitzar els productes per el.liminar els polls, i em van donar una loció de citronela. El cas és que la utilitzo cada dia en comptes de colonia i mai m´ha agafat polls.
El pitjor de tot aixó, és que molts pares veiem com entren a l´escola nens amb polls, ja que has vist alguna mare a la farmàcia compran aquest productes i explican a la farmaceutica el problema després d´haver deixar aquell matí al nen a l´escola.....aleshores que fas, et queixes a l´escola, als pares....?. Es una falta de respecte davant l´escola i els altres pares i alumnes. Eva

Anònim ha dit...

Pienso que no es un terreno peligrosos, en el que te metes. Es un terreno bastante "asqueroso"...porque la verdad, leyendo tus lineas, hasta parecen monos los animalitos. Recuerdas el dia del blog que comentastes que un niño trajo en una caja de zapatos una liendre de poll, aqui ya vemos el nivel...y no quiero entrar en mas detalles. Yo me pase 2 fines de semana, con mi hija llena de piojos, porque me llevaba el regalito cada viernes y me pasaba la noche del viernes, haciendo todos los tratamientos, habidos y por haber. Y saltan vaya si salta,me asuste y todo con uno, le llame...bueno mejor no lo escribo, pero le puse nombre. Total que el lunes vamos al cole con el pelo en perfecto estado, pensado que ha sido algo ocasional, y asi lo fue, hasta el viernes que pasaba el efecto de lso tratamientos y llegamos de nuevo a casa con otros nuevos visitantes.La Srta. Montserrat estuvo al tanto en ambos casos, y comprobo quien de la clase llevaba y no paraba de rascarse, y no lo encontro,pero volvimos a caer en la redes de estos animalitos. Por eso es de agradecer, que aparte de ducharlos los revisemos, porque yo me pase todo el fin de semana rascandome la cabeza, y no fue por simpatia hacia ella, sino porque tambien me los paso. Cosas de peinarse madre e hija con el mismo peine.

Anònim ha dit...

Sincerament, crec que la norma de l'escola s'hauria de complir en aquest especte a "raja-tabla". Nen que té polls, que torni cap a casa. No pot ser que els nens et diguin: mira'm el cap perquè mengano o fulano tenen polls, com ho poden saber ells?, si ho saben es perquè ho han sentit i si és així, què fan aquests nens al cole?
El cap de setmana passat, vam "repar" al "peque" perquè li feia fàstic pensar que podia encomenar-se de polls i es gratava de la mateixa angunia.
Mira, només de pensar-hi de nou, em pica a mi i tot.
És un tema complicat.
Judit

Anònim ha dit...

ESTIC TOTALMENT D'ACORD AMB QUE ELS NENS QUE TENEN POLLS S'HAURIEN DE QUEDAR A CASA FINS QUE FAGIN NET. PER CERT JA QUE AVUI TOCA PARLAR DE CONTAGIS HE SENTIT QUE TAMBE HI HA PASSA DE VARICEL.LA.

Unknown ha dit...

El meu fill el passat curs va patir el tema polls. El que em va emprenyar, apart de treure els maleïts bitxos, va ser que vaig ser l'únic que no va portar el nen a l'escola, mentres altres nens van apareixer aquella setmana amb el cap rapat misteriosament... ningu va dir que havia tingut polls, però era evident.

Anònim ha dit...

FAS BE D'AVISAR AL BLOG, ENCARA Q A L'ESCOLA ES TINDRIA DONAR MES IMPORTANCIA I AVISAR A TOTES LES MARES.
EN EL MEU CAS LA MEVA FILLA ES BASTANT PROPENSA, L'ANY PASSAT LI FEIA NET I ALS DIVENDRES TORNEMI...L'ESTIU PASSAT ALS TENIA JO I TOT, VAM PASSAR UNES VACANCES DIVERTIDES... ARA NO TÉ, JUST LI REPASSO CADA VEGADA Q LI RENTO AL CAP AMB LA PINTA ESPECIAL PER ELS POLLS I AMB ELS SEUS RINXOLS TENIM SEMPRE DRAMA I PLORS, PER AIXÒ NO LI DEIXO GAIRE LLARG EL CABELL.
PER EL PARES NOVELLS SOBRETOT INSISTIR I RENTAR TOTA LA ROBA DEL LLIT, ELS CUBRE SOFAS I MOLT IMPORTANT PLANXAR LA ROBA AMB LA PLANXA BEN CALENTA!! AH! I L'ALCOHOL NO FALLA.
BELEN