31/5/07

Dijous, 31 de maig de 2007
EXTRAESCOLARS
Aquests dies, a les escoles, estem immersos en els festivals i classes obertes de les activitats extraescolars (també estem immersos en les convivències, acabant els llibres, fent tapes, fent àlbums, acabant controls, acabant les competències bàsiques orals... però no us vull encomanar la desesperació de final de curs)
Tornant a les activitats extraescolars , malgrat els tòpics i la mala fama, jo en sóc partidària sempre i quan es facin amb sentit comú, de manera pedagògica i molt lúdica.
Penso que fer un parell d’aquestes activitats està bé i és molt formatiu. És important deixar un dia, o dos, lliures a la setmana però aquestes activitats acaben de completar el dia i dóna als nens un ampli ventall de coneixements complementaris o la possibilitat d’afeccionar-se a un esport.
Podeu combinar l’anglès amb la natació, o la rítmica i la natació, o l’esport i la natació. Ja notareu de seguida la meva prioritat per la natació, és de vital importància que molt aviat aprenguin a nedar.
De totes maneres sempre és millor tenir els nens fent activitats extraescolars abans de deixar-los estirats davant la televisió, o corrent com a bojos per un carrer o placeta, tot aprenent a barallar-se, a insultar-se i a descontrolar-se mentre que gairebé ningú els controla.

3 comentaris:

Viatger ha dit...

Totalment d'acord, quan no s'en fa un abús, per que els pares no disposen de temps per estar amb els fills. Conec molts casos de nens amb extraescolars tots els dies i fins les 19 h.!!

I també molt d'acord amb la natació, i si pot ser uns quants anys i un xic de competició, que els deixa amb una esquena perfecta, resistència i saber nedar bé.

Karmela ha dit...

Jo també comparteixo la mateixa opinió. Hem de donar als nens alternatives i opcions a "vagar" pels carrers per les tardes o de veure la tele. L'estimació que puguin descobrir ara per la música, l'esport, el ball, la pintura.... els farà descobrir un altre mon i altres ambients fora de l'escola i els ajudarà en un futur.

Francesc Puigcarbó ha dit...

Un dels records mes bonics que tinc, es sortir el diumenge al mati, al camp amb les meves filles, anavem a la Salut, ens enduiem una corda i saltavem, jugavem a cuit i amagar i tantes i tantes coses que es poden fer nomes amb la imaginació.