19/1/10

Dimarts, 19 de gener de 2010
LA FLAUTA MÀGICA
Tal i com vaig prometre, avui parlaré de Música Clàssica, concretament d’òpera. La setmana vinent tota l’escola entrarà en el meravellós món de Mozart, tot escoltant i coneixent “La Flauta Màgica”
La majoria de gent que diu que no li agrada l’òpera és perquè no ha escoltat el fragment adequat, en el moment adequat.
L’òpera et pot arribar a avorrir mortalment o et pot emocionar esplendorosament.
Tot depèn de com se’ns ensenyi a estimar-la, a valorar-la i a gaudir-la.
De la mateixa manera que crec que hem d’introduir les lectures obligades també crec que hem de fer escoltar òpera als nens.
Els meus alumnes escolten música clàssica de manera habitual i la majoria de vegades els hi agrada.
Encara em sorprèn i m’omple d’orgull quan algú em diu que una peça li posa la pell de gallina, o els hi agrada tant que la volen tornar a escoltar.
Com us podeu imaginar les audicions sempre van acompanyades d’un gran teatre per part meva, de l’explicació de tota una història i fins i tot de la representació animada d’allò que escoltaran.
L’òpera és un amant difícil i exigent que vol temps, tranquil·litat, petites dosis i molta paciència. Si li doneu aquests ingredients serà vostre per sempre.
Un dels meus projectes, que algú dia faré, és fer un curs de música clàssica per a no melòmans, pels pares i mares de l’escola. Si no aconsegueixo que us enamoreu de la música el 90% de les vegades us retornaré els diners. Us hi apuntaríeu?
Per altra banda em comprometo a que la setmana vinent els vostres fills i filles s’entusiasmin amb “La Flauta Màgica” i que cantin l’ària de la Reina de la Nit. Si no ho aconsegueixo... ho tornaré a intentar. Sóc molt tossuda.


Jo també acostumo a ser "Vincero" en tot allò que em proposo

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Fet.. quin dia comença el curs dels pares?
Judit

Noemi Massague ha dit...

Justament aquest matí, anant cap a la feina, he estat escoltant una emisora de música clàssica. Mai n'he escoltat i no hi entenc i pensava: em recorda aquelles escenes de películes que el dolent s'està preparant per matar algú, o áquelles escenes en que algú està melcancolic i trist. En acabar les peces feient una valoració i no he entés res. No puc dir si m'agrada o no, senzillament no ho conec.

Anònim ha dit...

Jo m'apunto.

gemma M.

Jordi Martinez ha dit...

A mi ja em pots apuntar al curs de pares. Sincerament no m'ha agradat mai la música clàssica, però potser el problema és que no la he sapigut escoltar.
Espero que amb les teves lliçons ben aviat sigui un entusiasta de Mozart...;-)

Anònim ha dit...

Jo també m'hi apunto.
Maria

Anònim ha dit...

Quan dius que ens podem apuntar? A casa escoltem música clàssica, de tant en tant, ménys del que a mi m'agradaria.
Montse

Anònim ha dit...

A mi no m'agrada l'òpera mes aviat m'atabala i aixo que ho he provat i m'he deixat aconsellar per entesos. Soc així i no ho puc canviar...
Paula

Magda ha dit...

Jo també m'apunto al curs!!! No vull que em torni a pasar com fa uns dies quan el Martí es va parar davant d'un d'aquells cartells que anunciava un concert de "Les quatre estacions" i va dir:
"Mira mama el Vivaldi! l'amic del Mozart!".
T'he de confesar que ha estat el primer cop que he pensat que en sap més que jo d'una cosa! Sort que hi ha internet per treure'ns de dubtes! ;-)

Anònim ha dit...

Jo també m'apuntaria, reconec que no se res d'ópera, encara que quan l'he escoltat no puc dir que m'hagi desagradat com quan sento altra mena de música, així que potser amb el curs ens acavi meravellant, i si no es així, com s'acustuma a dir, el saber no ocupa lugar.
Francesca

Anònim ha dit...

Jo també m'hi apunto!!!!

LAia

Anònim ha dit...

A mi encara que no ho sembli hi ha moments que la música clàssica m'agrada escoltar-la ja que em porta bons records i a vegades cau alguna llagrimeta. Mai he anat a l'òpera però no ho descarto.
El LLuis és de Rock dur. la música ara només és per fer soroll o de nens macos que duran com un telediari.
mama fau

Anònim ha dit...

Veus com hi ha coses que mai no canvien? Reconec que no conec la musica clàssica, a casa meva i a la meva escola mai se n'havia escoltat, però sempre recordo que de petita un cop vaig anar al teatre lliure a veure una representació de la Flauta Màgica de Mozart i tota la vida he recordat aquesta melodia, paparapapapapapa.... Després he anat algun cop al liceu a veure una òpera, això sí al galliner i amb companys de facultat per veure el Liceu i com és una òpera. Les coses s'han de fer conèixer, provar-les i quan es pugui decidir, ja decidiràn que els agrada... Per cert també m'apunto a classes de musica, mai no és tard. Rosa B.

Anònim ha dit...

Mira tu por donde lo que acabo de descubrir, la famosa aria de LA Reina de la Noche es la pieza fundamental de la peli El Quinto elemento!!!! .Lo reconozco soy una ignorante en el tema de la musica clásica, conozo lo justo y poco más pero me encanta oir "Il Divo"... que le vamos a hacer algo es algo....
Yo también me apunto.
Nuria

Anònim ha dit...

El mundo es muy interesante, hace una par de dias en el trabajo vino una clienta que justamente cumplia años y me dedico con sus recien cumplidos 81 años, una pequeña aria...pararon todos para escucharla. Ha cantado en el Liceo durante 30 años, y no es para mencionar, pero cuando entro el Sr. Millet, la invitaron a salir.
Me encanto escucharla, me sorprendio dada la edad, su voz calida y dulce, su potencia de voz. Bueno todo esto es para comentaros que hemos de llevar a nuestros hijos a ver y escuchar todo lo que podamos permitirnos. Obras de Teatro, Conciertos, Museos etc etc...os sorprenderan sus reacciones.
Este año en un Museo me dijo, Mami pero porque me insistes tanto, y le dije: hay muchas personas en el mundo que no pueden observar estas pinturas, y debes saber que les llevo a pintar esos cuadros, cada vez que avance tus estudios, iras viendo los cuadros, los pintores etc que te insistimos que observes.
Hace unos dias, la srta. en clase tenia una foto de un cuadro, y ella le dijo de quien era...entonces vino orgullosa a casa y me dijo: tienes razon, es bonito ver, escuchar y aprender. Y agradeci mucho su comentario, porque es un gran esfuerzo hacer segun que cosas.
Me apunto al curs de introduccion.
Bona idea.
Cris

Silvia M. ha dit...

A casa del meus pares sempre s'ha escoltat el concert d'any nou. No puc dir que no m'agradi però tampoc era de les que seia al sofà per escoltar tot els concert.
Jo m'apunto si perdones que algú es dormi. Una anècdota meva es que em vaig dormir al concert de "THE CURE" amb lo que en van costar les entrades..... Però amb cabeçades i tot!

Berenguer ha dit...

Aquest any, al Liceu, fan "La filla del regiment": una òpera còmica, curta, i lleugera. Ideal per a començar. I per cert, des de que el Liceu el paguem tots, ja fa quinze anys, no s'exigeix corbata, i hi ha entrades ben barates. Proveu-ho.

Anònim ha dit...

Guarda'm plaça pel curs de música clàssica!Sílvia Z.

Anònim ha dit...

AHIR LA CLARA JA ENS HO VA DIR, I AMB SEMBLA GENIAL, ELLA JA LA CONEIX..A NOSALTRES A CASA ENS AGRADA TOT TIPUS DE MUSSICA, DE TAL MANERA Q AL EMBARAS DE LA CLARA JUSTAMENT NO PARABA DE POSSAR-LI MUSICA SOBRE TOT DE VIVALDI I MOZART.. A PART DE LA BANDA SONORA DE EL ULTIMO MOHICANO (PELICULA) Q ES UNA DE LES MEVES FAVORITES. ARA PENSO, POTSER ES PER AIXÓ A LI AGRADA TANT LA MUSICA..ENS UNA BONA INICIATIVA, SERIA BÓ QUE ANESSIN A VEURE UNA OBRA, JO LA VUI PORTAT UN DIA D'AQUEST A L'OPERA..PERO UNA DE VERDI Q AMB ITALIÀ SON MES SUAUS.
M'AGRADARIA COMPARTIR UNA ESTONA DE MUSICA AMB TU, JA ENS DIRAS!!
BELEN

Laura Millet ha dit...

Montserrat, l´Aina diu que et digui que li ha agradat molt el fragment de la flauta màgica (està emocionada). .... i quan comença el curs??

Aina i Laura