26/5/09

Dimarts, 26 de maig de 2009
LA SORPRESA DEL INSUFICIENT
Una de les moltes coses positives que m’ha donat aquest blog és conèixer les inquietuds de molts de vosaltres sobre temes que jo dono per suposats.
Encara molts de vosaltres penseu que la mama de la fulaneta sap la resposta del vostre dubte escolar millor que nosaltres i que el papa del sotanet sap del que parla quan explica el que passa a la classe quan no hi ha posat els peus en tot el dia.
Jo no entenc massa com podeu preguntar a tothom menys a la persona indicada que és justament l’escola.
El blog ha estat i és un mitjà còmode i fàcil per exposar els vostres dubtes (bé, això ho hauria de matissar millor per què escriure a les 23:00 hores de la nit no és ni massa còmode ni massa fàcil per mi) però bromes a part, és un mitjà que ens serveix com a trampolí per fer arribar una informació que d’altra manera seria difícil de fer-la extensible a vosaltres i a nosaltres.
El tema que avui m’ocupa és la preocupació sobre les notes i la sorpresa del suspens.
En la nostra escola no us trobareu mai amb aquesta desagradable sorpresa de no saber si els nens han suspès per què els controls es signen tots, tots i tots.
A partir de 2n l’agenda és una eina imprescindible per controlar el seguiment escolar.
Allà està tot reflectit: deures, notes, conflictes... clar que la condició és que vosaltres la mireu cada dia.
Mirar l’agenda ha de ser un hàbit diari tan habitual en els pares com rentar-se les dents o tancar la porta amb clau abans d’anar a dormir.
Si vosaltres mireu la carpeta, signeu els controls i mireu l’agenda no tindreu mai la sorpresa quan rebeu les notes al final de curs.
Si teniu aquesta sorpresa vol dir que algun canal no ha funcionat i llavors caldrà posar remei i analitzar personalment per on ha fallat la situació.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu en aquest tema. Els nens sel's ha de controlar, bé millor dit supervisar, en quan arriben de l'escola.

Jo amb la meva filla fins i tot fem un llistat amb els examens que fa i la nota que treu, així la puc apretar amb els que se que porta mes fluixos.

Anònim ha dit...

Be, nosaltres encara no hem arrivat a aquest control de l'agenda, encara que haig de dir que es una idea que sempre he considerat bona i útil. Ara per ara nosaltres sabem el que fan els nostres fills per les respostes que nosaltres els hi fem quan surtan de l'escola, pero a vegades no ho explican al dia, llavors quan passan dos o tres dies t'explican alguna cosa que han fet fa temps. Altres coses ens enterem pel que escrius en el blog, així que crec que tot el que sigui per a que en els pares ens arrivi informació fresca es bo.Aixó de l'agenda no s'aplica a 1r?
Francesca

Anònim ha dit...

És veritat que signem els controls i per tant ja saps l'evolució, i cosa agraïr és que el signem inmediatament que l'han fet. Però em vaig expressar malament, o és que volia dir-ho tant condensat que no vaig fer-ho de la forma més correcta.
La pregunta era, si en tots els altres examens han aprovat, ara amb un de sol ( el final), si el suspen, pot arribar a suspendre l'assignatura sencera, o hi ha repesca?.
Espero que l'any pròxim el Jan s'habitui més a l'agenda, perquè anota el que li sembla quan li sembla.
Si ja pateixo enguany, ..... que m'espera el proper curs.

gemma