25/5/09

Dilluns, 25 de maig de 2009
3r. PRIMÀRIA
La setmana passada se’m va preguntar sobre el curs de 3r.
Si que és veritat que és un curs complicat.
A 1r i 2n els llibres s’escriuen ja que són llibres-fitxes però a 3r ja són llibres de text pròpiament i cal fer tota la feina en fulls. Això implica copiar anunciats, respondre els exercicis i organització.
Els conceptes són molt més difícils i les lliçons llargues.
Han de fer la feina amb rapidesa i cada hora tenen una assignatura diferent, i a vegades fins i tot amb mestres diferents.
Fins aquí els inconvenients.
Els avantatges són que els nostres alumnes ja estan acostumats a treballar molt, a estudiar i a portar deures cada dia.
La base de l’èxit no es altra que la constància i el treball diari.
A partir de 3r l’escola assumeix la responsabilitat de ser un eix vertebrador més que mai.
Tot volta al voltant d’aquest eix: les activitats extraescolars, les tardes, els deures i les lliçons.
Ja no és suficient llegir 10 minuts abans de dormir, ni es fan els deures en 15 minuts... les rutines canvien i si s’és conscient d’aquest canvi tot serà més senzill. De fet fins i tot m’atreviria a dir que és la primera vegada que heu de tractar els vostres fills com a nens més grans que comencen a tenir responsabilitats amb conseqüències futures.
De totes maneres no serem alarmistes ni cal exagerar.
Els que ja ho heu passat teniu la feina feta i els que encara heu d’arribar caminarem pas a pas, si hi ha l’ajut familiar la feina es redueix a la meitat.
El camí escolar és complicat però ningú us va dir que fos fàcil, el que si que podem fer és que sigui planer, útil i el més fàcil que podem.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

L'altra dia precisament la Neus em preguntava si l'any vinent podia fer rítmica també, jo li contestava que tot depenia dels deures que havia de fer a casa,ella em comentava que si s'acavan a l'escola no hi ha deures a casa només els que tu mama ens poses, avuí Montserrat ens has explicat el curs de tercer, podríes anar explicant siusplau una mica cada curs, per així anar sabent els pares el que tocarà l'any vinent i així intentar organitzant-se?. L'any vinent començan una etapa nova, i suposo que a primer els canvis seran notables. Gràcies.
Francesca

Anònim ha dit...

Gràcies per donar-nos resposta.Tot i així t'he de dir que no sé si m'has convençut massa...
Esperarem la reuió de principi de curs per sentir a la mestra, prendre apunts de tttooootttt el que digui i després bombardejar-la a preguntes que segur respon amb aquell somriure, pensant que cada any són les mateixes...

Tot plegat per adonar-nos que els nostres nens se'ns fan grans encara que no ho vulguem.

Laia

Anònim ha dit...

Mira't d'aquesta manera, inclòs sembla "dificil", però no hem puc imaginar al Jan, copiant anunciats, ser organitzat, fer els deures, estudiar,....

Suposo, que, sobretot els primers dies, hi haurà molt de control, fins que adquireixin els hàbits.

Necessitarè ajuda extra per part dels professors perqué porti tota la feina diària.

Quina por, espero ha estar a finals de tercer i poder dir, no ha estat tan complicat, això significarà que tot ha anat bé.

Però ara encara estem a segon, i s'han de superar controls i examens, i per tant nervis.
Quines ganes que ja passi tot i estiguem amb les notes a les mans. Perquè una pregunta, si tot el curs ha anat bé, podria haver la sorpresa ara que portin algun suspens?. En el cas que suspengui alguna, hi ha algun tipus de repesca, és més els pares ho sabrem, perquè si li dieu a ell directament, nosaltres no ens enterarem.

Apa, totes les pors d'aquest curs,... i dels que venen, estan a l'aire.

gemma