30/3/09

Dilluns, 30 de març de 2009
DE NOU... FINAL DE TRIMESTRE
Encetem la darrera setmana del 2n trimestre.
Les flors guarneixen les classes però la calor no acaba d’arribar, tot i que als mestres aquesta temperatura ja ens va bé per que facilita el treball a l’aula.
Un altre cop immersos en el ritme frenètic: àlbums, quaderns que hem d’acabar, les notes, els darrers controls...
Ahhh i la Mona!!! Dibuixos de conills, d’ous... tapes i contraportades.
Conec l’origen de la Mona i dels Ous pintats però desconec d’on ve la tradició del conill i per què és un conill, i no un altre animalet, el que amaga els ous. Ho buscaré i us informaré.
Com a curiositat us faig saber que la Classe dels Lleons ha deixat en llibertat les seves mascotes. Es tractava d’un parell de Cargols, l’Àlex i l’Arnau, (els noms els hi van posar els nens després d’una votació democràtica). Fins i tot han tingut un fillet, el Simba. (No entrarem en detalls de com ha passat)
Els teníem des de la tardor. Els han cuidat molt bé, els hi hem posat enciam, els hem mullat una mica cada dia, els hi hem fet una caseta de plàstic amb forats per que respiressin i cada cap de setmana se l’ha endut un nen a casa.
Els cargols han fet 25 viatges i a l’últim que li ha tocat ha tingut la missió de deixar-los en llibertat.
És curiós per que gairebé no els hi feien cas i avui els trobaven a faltar i preguntaven per ells.
Sort que l’Arnau, el nen no el cargol, ens ha portat fotos del lloc on els va deixar ja que alguns tenien por de que acabessin llençats al wàter.
Les fotos ens han demostrat que estan en un bon lloc i aquestes pluges els hi aniran d’allò més bé.


6 comentaris:

Noemi Massague ha dit...

Els cargols han tingut un fillet???
Estar clar que els heu cuidat molt bé!

Jordi Martinez ha dit...

Sóc el papa de l'Arnau, del nen no del cargol, i dono fe que li va fer molta il-lusió i a la vegada pena el fet de deixar en llibertat els pobrets animalons. Va estar tot el cap de setmana pensant quin seria el lloc ideal perque els cargols es retrobessin amb els seus amiguets babosos i amb banyes...Els varem deixar en un inmens jardí verd de Calella de Palafrugell i fins i tot em va fer posar un senyal amb retolador a la closca del cargol pq quan hi tornem a l'estiu poder buscar-lo. Per tant, que sapigueu que si aneu per l'Empordà i us trobeu un cargol amb un punt negre dibuixat a la closca és l'Arnau, el cargol no el nen.

Anònim ha dit...

Dono fe de que l’alliberament dels cargols va ser tota una aventura i ara que arriba la primavera era un bon moment per tornar-los al seu habitat. Per cert, parlant de bestioles tinc entès que la tradició del conill de Pasqua ve dels països anglosaxons i en especial, Alemanya. Allà el primer que fan els nens i nenes quan s’aixequen al matí és buscar els ous i figures de xocolata que, segons la tradició, el Conill de Pasqua ha amagat la nit anterior.

Lourdes

Anònim ha dit...

La historia de los caracoles es muy bonita. Seguro que todos han disfrutado mucho con esta experiencia.

Noelia Massagué

Anònim ha dit...

M'alegra saber que els cargols han estat tornats al seu hàbitat natural, la veritat es que em feia pena saber que estavan allà tancats tant temps, pero sobretot m'agrada saber que han estat posats en llibertat ja que la Neus estava molt amoinada pensant que l'Arnau nen, no cargol, anava a llençar-los al wàter, donçs deia que ho faria segons la Neus, vaig tenir feina en convença-la de que l'Arnau nen li estava fent una broma, i que segur que el seu cor i els seus pares no li deixarian fer això. Ara que han acavat els lleons, espero que el cargol que van trovar ahir els peixos al patí no sigui també víctima dels nostres peixos, així que espero Srta Laura que tanquis prou les orelles a les súpliques dels nostres peixets i el deixeu en llibertat.
Francesca

Olga ha dit...

Esta clar que el tema dels animals els encanta als nens,...el meu va sortir ahir tot content perquè li havien explicat que els porcs tenen pernil al cul!!! jajaja...