9/1/07

Dimarts, 9 de gener de 2007
L’HORA DEL CONTE
Hi havia una vegada...
A mi m’agrada molt que als nens i a les nenes de l’escola se’ls hi expliquin contes, per això a Infantil tenim “l’hora del conte”.
A les cases gairebé ja no s’expliquen contes, amb una mica de sort a vegades se’ls hi llegeix algun però l’art d’explicar contes és tot un plaer per a qui els explica i per a qui els escolta.
Amb un conte pots explicar una lliçó moral d’una manera més eficaç que no pas fent un sermó, pots mantenir l’atenció de l’infant molta més estona que no pas amb un plantejament únicament intel·lectual, pots crear misteri, alegria, tristesa... i posar al nen en la pell del protagonista.
Amb els contes aprenem vocabulari, descobrim secrets ocults, llocs llunyans i se’ns desborda la imaginació.
Tot això ho pensava avui després de parlar amb la mare d’un petit de 3 anys.
Ella m’explicava que avui el seu fill ha sortit del cole molt content disposat a explicar el conte que la Srta. Candi els hi ha dit.
Mare i fill han compartit un bon moment mentre que el nen explicava: Hi havia una vegada una granota eixerida que vivia en un aiguamoll...
La mare li ha preguntat què era un aiguamoll al nen i ell ha contestat: (us recordo que té tres anys): és un lloc ple d’aigua on hi ha plantes perquè les granotes puguin menjar.
Déu n’hi do!!!
Avui l’hora del conte ha estat molt ben aprofitada...
Conte contat, conte acabat.