26/10/09

Dilluns, 26 d'octubre de 2009
PROJECTE MEDI AMBIENT: NO AL PAPER D'ALUMINI
Amb l’objectiu d’aconseguir ciutadans concienciats amb el Medi Ambient, comencem a l’escola un nou Projecte.
El projecte es diu: Què fas tu pel Medi Ambient?
Anirem introduint pautes i mecanismes per aconseguir, poc a poc, aprendre a reciclar. Ensenyarem a reduir al màxim i també a reutilitzar.
La nostra primera campanya serà reduir el paper d’alumini dels entrepans.
Aquesta setmana els hi explicarem que el paper d’alumini no es pot reciclar fàcilment i contamina molt.
Volem que poc a poc l’ús del paper d’alumini desapareixi de l’escola i tots els nens usin, per portar l’esmorzar, una carmanyola (tupper) o bé el bocanroll.
Ara ja son molts els que porten un tupper molt ben preparat amb fruita trossejada i pelada, que es mengen amb una forquilla. També cereals.
L’entrepà també el podeu posar dins la carmanyola.
Per motivar als nens comencem un concurs.
Cada dia farem una bola amb el paper alumini que es porti a cada classe.
El divendres pesarem les boles, la classe que aconsegueixi el pes més baix aconseguirà un premi.
Esperem que us involucreu en aquest nou projecte escolar i que el paper d’alumini no entri a la nostra escola.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja he arribat tard!! la meva filla porta paper d'alumini...fins avui..
Bon dia a tothom!
Merche

Montserrat ha dit...

Avui tots portaran paper d'alumini i la bola serà molt grossa. Demà de ben segur es redueix a la meitat i això és el que els hi agradarà.

Anònim ha dit...

Doncs a veure si és veritat!! ara potser voldran de nou el bocanroll, perquè al ser-ne els únics, van decidir que no el volien més, que volien l'embolcall d'alumini per fer una pilota pel pati!!!
Judit

Anònim ha dit...

Hem sembla una idea fantàstica, però personalment, amb el que portem de curs ja ha perdut 4 llapisos, 5 gomes, 3 pilots, 3 bolis blaus, un estoig negre amb 12 plastidecors i 12 rotuladors, i segurement alguna cosa més que he perdut el compte, que pasarà amb les carmanyoles o la bocanroll?
Haurè de fer-me sòcia d'una empresa de carmanyoles perquè hem surtin més econòmiques o li lligarè d'una corda al coll?.

Bormes a part tots hem d'estar amb el medi ambient, hem sembla una gran idea.

gemma

Anònim ha dit...

A mi també em sembla una gran idea.

Anònim ha dit...

D'aquesta manera aprenen amb motivació, i nosaltres també, així donçs que tot sigui perque l'escola del Carme i tots nosaltres com a membres posem el nostra granet per millorar el medi.
Francesca

Anònim ha dit...

Medi natural, medi social, i ara medi ambient...aixó s'em escapa....

Es broma, bona iniciativa.

Laia

Patrícia ha dit...

Com deia un que jo em sé: Els petits canvis són poderosos!!!

Perdoneu la meva ignorància, xo algú em diu q és el bocanroll?

Patrícia Borràs

Anònim ha dit...

Em senbla molt bé el reciclar per millorar el medi, el que no trobo bé es la falsedat, no porto paper de plata però compro toner original no reciclat i com això moltes coses més.
Els nens aniram amb taper i segur que a casa no reciclen. Només ho fan a l'escola.En fin.Arribara un dia que tindrem que mirar
elo que ens posen de roba i tot!!Si el món ja esta perdut es masa tard.Les modernitats han fet mal be i tots estem contents amb elles no?

Anònim ha dit...

Per saber que es un bocanroll entra en aquesta pàgina: www.bocanroll.com

Jo ho he descobert fa poquet també.

Anònim ha dit...

Molt bona idea, de moment anirem amb taperware, fins que trobem el bocanroll.
espero que la clase dels ossos aconsegueixi una pilota molt i molt petita per el bé de tots nosaltres.
En Marc, ens demana que col.laborarem amb aquest projecte i aixì ho farem.
Felicitats per a totes aquestes iniciatives equip de l'escola del carme.

per cert per molts anys a tots els que feu possible aquest blog

Familia Sanjosé Jané

Anònim ha dit...

Felicitats pel projecte!!! sempre teniu idees noves
Alberto

Anònim ha dit...

Hola,

En primer lloc felicitar les iniciatives de projectes que ajudin a millorar al medi ambient. Fa quasi 20 anys que treballo en temes de medi ambient, i haig de dir que, malauradament, se n'haurien de fer moltes més.

Però bé, no "criminalitzem" d'entrada al paper d'alumini, ni tampoc el posem en un "pedestal".

M'explico: l'alumini és un metall altament reciclable, amb un rendiment (de reciclatge) superior al 90%. L'alumini que es consumeix majoritàriament a la Unió Europea procedeix de segona fosa (a partir de xatarra; és fàcil veure que el preu de la xatarra d'alumini és dels més elevats entre els metalls). És cert que el reciclatge del film d'alumini és complexe, però existeix tecnologia per fer-ho (de fet una de les parts importants dels envasos de tetrabrick, que llencem en el contenidor groc, és film d'alumini, que en principi es recicla).

D'altra banda també s'han de tenir en compte aspectes relatius a la seguretat alimentaria, i no tots els "embolcalls" són igual de "segurs" en aquest aspecte que l'alumini.

També és cert, que l'extracció de la bauxita és un procés d'elevadíssim impacte ambiental, sobre tot quan prové de països en desenvolupament on la laxitud en l'aplicació de les normatives és ambientals és molt més gran que la que tením aquí, i que evidentment hi ha una part de l'alumini que prové de l'extracció d'aquest minerals mitjançant processos, que si no disposen de les mesures adients, són altament contaminants.

Bé, com he dit sóc tècnic de medi ambient, no tinc fàbrica ni accions en el paper d'alumini, i també cal pensar que el plàstic (tuppers, bocanroll, ...) prové d'un recurs escàs i també contaminant, com el petroli, que ens dediquem a cremar "alegrement" en els nostres vehicles... Les comparacions són "odioses" però en medi ambient existeix una tècnica anomenada anàlisi de cicle de vida (LCA) que permet fer aquestes comparacions entre diferents productes, i si és fés entre el plàstic i l'alumini potser ens enduríem alguna sorpresa (de vegades les coses no són tant obvies com semblen).

Bé, felicitar-vos per la iniciativa, i a veure quina classe guanya.

Albert

Anònim ha dit...

Molt interessant l'explicació de l'Albert! Montserrat, recordo que ja fa un temps vas comentar el tema dels embolcalls d'alumini i de l'opció del bocanroll. Jo aquell dia ja m'hi vaig posar a pensar en una alternativa a l'alumini però sincerament, ho vaig aparcar ràpidament...Ara hi he tornat a pensar i potser l'opció que més m'agrada és la d'una petita bossa de paper (similar a les que ens donen al forn amb el pa)per portar els entrepans...Ara només cal trobar on les comercialitzen...Si les trobo us tindré informats. Sílvia Z.

Anònim ha dit...

Albert, moltes gràcies per l'explicació. Molt interessant.

Meritxell ha dit...

Gracies Albert. Vull afegir que l'alumini SI es pot reciclar completament... sempre i quan el portem al contenidor de reciclatge. El que passa amb els entrepans de les escoles, es que el més normal i comode es que el paper d'alumini es llenci a les escombraries normals i aleshores no guanyem res. Es per aixo que es recomana fer servir una carmanyola, que no genera residus