15/10/09

Dijous, 15 d'octubre de 2009
GRIP A
Avui hem rebut aquesta carta a l'escola que crec interessant de transmetre. És la primera vegada que rebem instruccions oficials.
Llegiu amb atenció. Tinc la sensació de que ens han pres el pèl de manera insultant.
Diu així:
"Tot i l'alarma inicial generada al voltant de la pandèmia de grip A, els coneixements que s'han anat adquirint i l'experiència d'evolució permeten actualment disposar d'una informació més realista i tranquil·litzadora.
La grip A és més contagiosa que la grip estacional però més lleu, amb menys complicacions i menys mortalitat.
En el cas dels nens els simptomes acostumen a ser lleus, i la febre no va més enllà de les 24-48 hores.
Atesa la benignitat de la grip la majoria de nens passaran la malaltia a casa fins 24 hores després d'haver desaparegut la febre, amb antitèrmics si és necessari, i amb les mesures habituals d'higiene.
Així doncs cal entendre que el maneig de la situació ha de ser similar al de les epidèmies de grip de cada any, sense extremar mesures de prevenció que poden provocar més problemes socials que beneficis sanitaris.
Es recomana que si es presenta febre en un nen quan està a l'escola s'avisi als seus pares. No hi ha motiu per generar cap alarma especial en la resta de pares.
Els nens podran tornar a l'escola després de 24 hores sense febre. No cal cap mena de certificat del metge de que el nen porta 24 hores sense febre.
Els pediatres no faran cap mena de certificació per l'escola de si el nen pateix o no pateix una grip A, ja que és del tot innecessari.
Josep Casajuana i Brunet
Gerent
Generalitat de Catalunya
Departament de Salut
Àmbit d'atenció Primària Barcelona-Ciutat

6 comentaris:

Anònim ha dit...

És increible i vergonyós, ara que ja han creat una alarma social important, ara descobreixen que no hi havia per tant.Recomanen fer el que sempre s'ha fet i que no cal ni dir perquè és de sentit comú. No crec que sàpiguen el que representa per a les escoles i els pares els seus canvis de criteri. Tal com dius, és insultant.
Montse

Anònim ha dit...

La veritat es que si ho pensem no es la primera vegada que passa això, i es vergonyos, jo he arrivat a la conclusió que en aquest país tot funciona igual, quan es vol desviar la mirada cap a un altra costat surt alguna mena d'epidemia que crea una reacció d'alarma. Pocs dies després de començcar l'escola vaig estar parlant amb un amic metge i la seva resposta va ser molt clara, la gripe A es más leve que la normal, hay más casos de mortalidad en la gripe normal que en la A, la mala información ofrecida por parte de los medios informativos junto con la escasa información ofrecida por parte de los órganos competentes ha sido la culpable de haber generado esta alarma, que para lo único que ha servido es para llenar los bolsillos de unos cuantos. Dit això que cadascú pensi el que cregui convenient, pero el que està clar es que la carta que heu rebut a part de no dir res de nou arriva una mica tart. Bon cap de setmana.
Francesca

Anònim ha dit...

Es vergonyos. Sera que ja han fet prou negoci o es que no tenen suficients vacunes?. Que ens tenim que creure, alarma o no alarma?.

Es veritat es insultant.

Noelia Massagué.

Patrícia ha dit...

X desgràcia aquest país funciona aixì...
Realment insultant.

Família Coll Borràs

Anònim ha dit...

Pur sentit comú i lògica i un negoci monumental per uns quants...Millor així però no calia tanta comèdia, no? Rosa B.

Anònim ha dit...

Esto es porque ahora ya tienen el Caso Gürtel y el Caso Millet para tapar la crisis económica.

Anónimo