20/4/07

Divendres, 20 d’abril de 2007
PRE-SANT JORDI
Ja tenim les classes plenes de llibres, més del que és habitual, a punt d’acabar de muntar el Mercat de Sant Jordi. El dilluns tot quedarà impregnat de llibres, flors i música i de l’esperit festiu del dia.
Els més grans estan emocionats esperant per ajudar als més petits a escollir un llibre. Veure un nen de 12 anys explicant un conte a un de 4 és una experiència única.
Hem tingut de tot: llibres bonics, llibres interessants, llibres trencats i llibres que no corresponien a l’edat dels nens que l’han portat. Evidentment també hi ha nens que encara no han portat cap llibre i altres famílies, val a dir que molt poques, que ni tan sols saben que calia portar-lo i ha calgut recordar-ho personalment.
Normalment l’entusiasme d’un nen participant en aquests tipus d’activitats que organitzem les escoles, és directament proporcional al que posen les famílies a casa.
Encomanar alegria, il•lusió i vivències als vostres fills depèn de vosaltres, els pares. Serveix de poc fer viure coses a l’escola si vosaltres des de casa no fomenteu aquesta il•lusió, tot triant, en aquest cas, junts el llibre i esperant quin serà el que portarà a casa de nou.
El valor de les coses depèn del que cadascú li vulgui donar, ajudeu als vostres fills a omplir la seva motxilla de records quotidians i deixeu que us expliquin el que viuen diàriament i així, quan siguin adolescents, no us queixareu de que no us expliquen res.