30/9/10

Dijous, 30 de setembre de 2010
DE LLAPIS A BOLÍGRAF
Els nostres alumnes aprenen a escriure, de bon començament, amb lletra lligada.
Les grafies s’ensenyen minuciosament als nivells d’infantil, el seu traç correcte i delimitat dóna més d’un mal de cap.
Jo sóc clarament defensora d’aquest tipus d’escriptura.
Proporciona rapidesa perquè el llapis no s’aixeca massa vegades del paper. També ens facilita una gran unitat de significació ja que al escriure les lletres juntes, el sentit es capta de manera més senzilla que no pas amb la lletra d’impremta.
Uns dels reptes que més il•lusió fa als de 2n és el dia en què poden passar a escriure els enunciats a bolígraf. Això només ho aconsegueix qui fa lletra ben feta.
Escriure a bolígraf és un premi i els motiva a esforçar-se en fer el traç uniforme, llegible i el més bonic possible.
Passar del llapis al bolígraf no és fàcil. És més còmode el llapis però els fa sentir molt grans això d’escriure amb bolígraf.
La cal•ligrafia l’hauran de continuar fent amb llapis i el resultat del càlcul i els problemes també.
Les lletres llegibles i boniques són un cavall de batalla.
Però, malgrat els ordinadors, els nens han d’aprendre a escriure, de manera llegible, a mà.
Les cal•ligrafies i les còpies els acompanyaran tota la Primària (fins i tot algú n’hauria de fer a l’ESO) i moltes vegades no s’aconsegueix l’objectiu.
De tota manera hi ha un grupet a 2n que ja ha passat a bolígraf.
Felicitats!!! Però vigileu perquè si no ho feu bé tornareu al llapis.
De moment concentrats ho estan.

5 comentaris:

Silvia M. ha dit...

Encara que sigui increïble, no pensava que una cosa tan senzilla con passar del llapis al bolígraf li fes tanta il·lusió... inclús veig que escriu molt millor. Pensant en fer-li un regal pel seu Sant i un sopar amb pizza va ser lo que em va demanar... a vegades ens compliquen la vida i es molt mes fàcil. Li demanaré un Bic al "ratoncito" que està a punt d'arribar. Gracies per les fotos... les trobàvem a faltar

Patrícia Borràs ha dit...

Ufff, la cal.ligrafia, quins records!!!
Treballo amb temes mèdics i em passo el dia intentant descifrar la lletra dels metges, t´aseguro jo q a més d´un li donava un d´aquells famosos "cuadernillos rubio"...jajaj
Q fàcil és motivar-los i fer-los sentir "grans" amb una cosa tan petita com donar-lis un bolígraf.

Patrícia

Anònim ha dit...

Ens ho va explicar molt emocionada, es sent gran, i des de llavors noto que fa la lletra millor, a veure si després no canvia la cosa. Gràcies per compartir aquests moments amb nosaltres. A vegades els detalls més petits son els més importants. Bon cap de setmana.
Gràcies
Francesca

Anònim ha dit...

El meu petit encara no li toca fer el canvi de llapis a boligraf, però avui m'he donat conte que ja no l'hauré d'esperar més al carrer Saleta després de les activitats extraescolars...ara em toca aquella porta tan gran de maristes!!
Si més no, un altre petit canvi.

Laia

Jordi Martinez ha dit...

És molt important motivar els nens i posar-lis uns objectius per petits que siguin. L'Arnau està super content pq ja pot escriure amb boli a l'escola, i gràcies a això la seva lletra a millorat molt. Esperem seguir veient fotos dels progressos que fan amb el boli a les mans....