23/2/10

Dimarts, 23 de febrer de 2010
BILL GATES
Diuen que Bill Gates va anar a una escola a donar una conferència.
El tema era sobre coses que els estudiants no aprenen a l’escola però que són de vital importància.
També de què la política de vida fàcil als nens, ha originat una generació sense concepte de la realitat i com les persones fallen després de deixar l’escola.
La conferència havia de durar més d’una hora però ell va parlar menys de 5 minuts, el van aplaudir més de 10 minuts i va marxar donant les gràcies.
Jo no sé que deuria cobrar el Sr Bill Gates per fer això però si sé què cobra un conferenciant, per tant m’imagino que jo no hauria deixat que marxés, de la nostra Sala Polivalent, tan ràpid amb uns honoraris tan alts i amb un temps tan curt.
Malgrat tot, i bromes a part, les seves paraules estan plenes de saviesa i ens inviten a la reflexió.
Diuen així:
1- La vida no és fàcil, acostuma’t a això
2- El món no es preocupa de la teva autoestima
3- No guanyaràs diners fàcilment. Tot requereix molt d’esforç
4- Si creus que el teu professor és dur, espera a tenir un “jefe”. Ell no tindrà vocació de mestre ni paciència
5- Tenir feines senzilles i bàsiques no és estar l’últim en l’escala social. Això és tenir oportunitats
6- No ploris pels teus errors, aprèn d’ells. Si t’equivoques, la culpa no la tenen ni els teus pares ni la mala sort
7- Els teus pares no et critiquen per què si. Ells paguen les teves despeses, netegen allò que embrutes i escolten quan els hi dius que són ridículs. Abans de salvar el planeta arreglant els problemes que ells han comés, comença netejant la teva vida, començat per la teva habitació.
8- Actualment a les escoles no es repeteix curs, fan que els deures siguin fàcils i et donen moltes oportunitats, així no funciona la vida real. Si falles t'acomiaden, així que encerta a la primera.
9- Si et vols trobar a tu mateix ho hauràs de fer en el teu temps lliure
10- La TV no és la vida real
11- Sigues amable amb els bons estudiants, hi ha moltes possibilitats de que acabis treballant per a un d’ells

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bo i real com la vida mateixa... Per pensar una mica. No hi havia torn de preguntes? LLàstima deixar-lo anar tan aviat!Rosa

Anònim ha dit...

Curiós que hagim d'escoltar a Bill Gates aquestes realitats. Això ja ho deien els nostres avis i no cobraven aquests honoraris.

Anònim ha dit...

Com son aquests americans..... cal pagar a algu com Bill Gates perque els digui quatre obvietats que son evidents?
Vaja, des del meu punt de vista una presa de pel.

Anònim ha dit...

Com va dir l'autor espanyol:
" LO BUENO, SI BREVE, DOS VECES BUENO; LO MALO, SI POCO, NO TAN MALO", evidentment, breu va ser, però va dir moltes veritats, ves a saber si haguès allargat les seves paraules probablement no haguéssin impactat tant.
Va cobrar molt, és el que se li va pagar. El preu el marca l'oferta i la demanda. De ben segur, el tornaran a cridar i li pagaran el mateix o més.
Agafant-lo com a exemple, per fer i tenir una fortuna com la seva, hem de parlar poc,i treballar poc,... ja, ja,..

gemma

Anònim ha dit...

Recordem que la Fundació Bill & Melinda Gates ha donat moltíssims milions de dollars des de la seva creació en ajudes a la salut i al desenvolupament dels països pobres, etc. convertint-se el principal donant privat del mon. Si part dels seus honoraris tan alts serveixen per finançar i investigar tants projectes doncs endavant que no pari de donar conferencies.
Lourdes

Anònim ha dit...

El millor punt el nro 11!!!

Anònim ha dit...

Molt bo, pero sobretot molta veritat.

Noelia Massagué

Anònim ha dit...

Molta veritat i obvietat. Sobre el tema dels honoraris sols comentar que es com tot, a les coses se lis fitxa un preu, aixó no vol dir que ho valguin pero si ji ha algú que ho paga, donçs endevant. No es paga als jugadors de futbol millons per el simple fet de xutar una pilota? es tracta de l'oferta i la demanda, i aixó també es una veritat com un temple, i jo no us cobro res, je,je.
Francesca

Silvia M. ha dit...

Avui m'ha passat una cosa molt curiosa. M'han picat a la porta on treballo i una Sra. m'ha preguntat si sabia com funcionava la maquina del parkimetre. A les hores m'ha dit. "Jo et conec" a lo que enseguida i sense dubtar li he dit vostè va ser professora meva i aixo que nomes la vaig tindre 2 anys, però la recordo perquè era bastant dura. Avui he aprofitat per agrair-li i s'ha rigut ja que he reconegut davant d'ella lo dolents que van arribar a ser. I mira desprès de 25 anys jo li he ensenyat alguna cosa a ella. Casualitats?

Patrícia Borràs ha dit...

Real como la vida misma.
Ara no crec q x fer això se li hagin de pagar probablement milers de dòlars, d´acord, totes les feines tenen un preu, xo estem en un punt q les coses parlen x si soles i comencen a sortir de mare...(el tema dels jugadors "professionals" ja el deixo apart, ho trobo ridicul, i q consti q m´agrada tan el fútbol com el bàsquet q són els q més criden l´ateció en tema de salaris), d´acord q sigui un dels donants de diners privats més cuantiós, xo realment cal pagar-li xq digui quatre coses q sabem i diem tots 40 cops cada dia?!?!?!

Patrícia

Anònim ha dit...

La Fundació Gates dóna diners per aixugar així la quantitat de diners que cobra i fer callar a la gent. Les frases són bones i va bé recordar-les però el que deuria cobrar per dir-ho és vergonyós.
Miquel

Anònim ha dit...

Molt bo tot el que diu Bill Gates. A més d'un li faria falta la conferència.
mamaFau

Anònim ha dit...

Si si, vergonzoso, pero si me lo pagaran a mi no diría que no .... y vosotros?? ;)

"En Tierra extraña"