18/2/10

Dijous, 18 de febrer de 2010
LA BIBLIOTECA MÒBIL
El divendres és el dia de la Biblioteca Mòbil
Des del curs passat fem aquest projecte de lectura.
Consisteix en què tots els divendres els nens trien un llibre de la biblioteca de l’escola.
Se’l emporten a casa i el poden tenir els dies que vulguin.
La idea és que es llegeixi durant el cap de setmana, que tenen més temps lliure.
Van contents amb el seu carnet i agafen aquell llibre que els hi crida més l’atenció.
Els nens esperen aquesta activitat amb ganes.
De P5 a 3r hi van tots, sempre que hagin tornat el llibre.
Els de 4t hi van de manera voluntària. Pel que observo, els de 4t que utilitzen la biblioteca mòbil són la meitat de la classe. Crec que és un èxit.
Quan controlo la fila o esperen per entrar a escollir el llibre acostumo a preguntar quin llibre han llegit, si els hi ha agradar, de què anava, si l’han acabat... tot i així les seves respostes no són massa fiables.
Penso que és un projecte interessant ja què els hi facilitem l’hàbit d’utilitzar una biblioteca, la llibertat d’escollir, responsabilitzar-se d’un llibre que cal tornar, no perdre el carnet... però desconec si aquests llibres veritablement els llegeixen.
És per això que avui us faig la pregunta: llegeixen els vostres fills el llibre que porten de la biblioteca mòbil de l’escola?
Contesteu, si us plau, l’enquesta que us poso a la columna de la dreta.
Amb els resultats obtinguts podrem valorar si realment funciona i hem de seguir igual, o pel contrari cal canviar l’estratègia.
Gràcies.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Penso que la biblioteca movil es una oportunitat que l'escola ens dona als pares per incentivar la lectura.
L'escola promou, entre P1 i P5, el gust per ESCOLTAR històries i quan els nens passen a futurs lectors, l'escola posa els llibres.
El mes de març, concretament el dia 6, l'espai cultural de Caja Madrid organitza un taller: "Com triar i explicar contes" per nens de entre 4 a 7anys. Penso que pot ser molt interessant.

Anònim ha dit...

A casa cada divendres es una expectació, la neus treu de la motxilla al seu llibre, i el Sergi el mira, puc assegurar que no hem tornat cap dels llibres sense haber-los llegit, aixó si, no el llegeix tot la Neus, el llegim tots, fins i tot el Sergi ho intenta, encara que com es lógic sols llegeix aquelles paraules que coneix, i quan trovem alguna d'elles li preguntem que posa aquí, i ell ho diu tot content. Una de les coses que més m'agrada es que a vegades porta algun que jo li dic Neus aquest llibre potser es una mica per més petits i ella tota orgullosa em diu, mama he agafat aquest perque crec que li agradarà al Sergi, així donçs la bliblioteca mòbil cumpleix a casa els objectius. No se si servirà de consell pero a tots dos, els agradan molt els de la cuca-fera, ho dic per si teniu pensament de comprar-ne. Son llibres prou interesants donçs a més d'explicar contes curts, ideals per les seves edats, hi ha ejercicis per fer i també explicant diferents animals etc, son força entretinguts.
Bon cap de setmana. Francesca

Anònim ha dit...

TROBO QUE LA BIBLIOTECA MOVIL ESTA MOLT BE ,PERO HAURIEN DE COMENÇAR PELS DE P3. COM MÉS PETITS MILLOR. CASTAÑO

Anònim ha dit...

La biblioteca movil està super bé, a casa la Raquel se'l emporta al llit durant el cap de setmana i gaire bé mai li dona temps a acabar-lo perquè entre setmana no té gaire temps; i el Víctor que comença a llegir ell solet al llit també ho fa però...cau rodó només pasar la primera pàgina, així que la mama li llegeix el conte el diumenge abans d'anar a dormir.

Pel que he entés, poden tenir el llibre més d'una setmana seguida, no? A veure si així ens dóna temps a acabar-ne algún...